Terug naar Actueel

#VfPf focust op: De Week van de RI&E van 3 t/m 6 oktober 2022

Nieuws

Iedereen wil zo lang mogelijk gezond en met plezier blijven werken en geen nadelige gevolgen ondervinden van het werk. Ook het primair onderwijs kent zijn eigen specifieke arbeidsrisico’s, zoals een ongeval in het gymlokaal of werkdruk door tekorten op de werkvloer. Veel kan gelukkig voorkomen worden. Daarom is het belangrijk alle risico's goed op een rijtje te zetten en de Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) up-to-date te houden. Zo creëer je een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen. Maar hoe doe je dit en waar begin je? Hoogste tijd dus voor focus op de RI&E en andere arbozaken!

De Week van de RI&E van 3 t/m 6 oktober

#Gezond en veilig werken in het onderwijs

Bent u preventiemedewerker, schoolleider of HR-adviseur in het onderwijs? Dan heeft u vast weleens vragen over de RI&E of andere arbozaken.

Met inzet van de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E) als basis, wordt in deze focusweek extra aandacht gevraagd voor veilig en gezond werken. En dát is natuurlijk op elke school belangrijk.

#Maar, er is meer!

Want met de uitvoering van de RI&E werkt u ‘automatisch’ ook aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Blijkt bijvoorbeeld uit de RI&E dat er onvoldoende aandacht is voor de werkomstandigheden, waardoor een deel van de medewerkers het werk fysiek te zwaar vindt om tot aan het pensioen te blijven doen? Dan is dat een mooie aanleiding om samen op zoek te gaan naar oplossingen, zodat ook deze groep vitaal en met plezier aan het werk blijft. 

#Meld u nu aan voor de bijeenkomsten

Bent u als schoolorganisatie op zoek naar praktische tips en inspiratie? Neem dan deel aan onze online sessies over arbozaken tijdens de focusweek van 3 t/m 6 oktober.

#Ontmoet collega preventiemedewerkers!