#

Deel deze pagina:

Vacature business analist

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

man en vrouw bekijken post-its

#Andere vacatures bij VfPf

Ga naar de Werken bij pagina.

#Dit ga je doen

De vraag achter de vraag beantwoorden. Logisch dat je dan eerst die vraag gaat achterhalen vanuit de business. Want vanuit ons datawarehouse analyseer je samen met het team heel veel gegevens. Ook wel dé centrale informatiebron van heel VfPf. Aan jou om te zorgen dat nóg meer professionals gebruik gaan maken van onze dataproducten. 

De komende periode gaan we meer de focus leggen op het analyseren van de gegevens. Daar speel jij natuurlijk een belangrijke rol in als business analist. Want jij stelt jezelf continu de vraag: ‘hoe komen al deze gegevens tot stand?’ Het antwoord presenteer je vervolgens in begrijpelijke taal richting de business. Kortom, je bent minimaal 32 uur per week bezig met het:

  • brainstormen om businessvraagstukken te vertalen naar concrete analytische vraagstukken. Samen met het interne datateam.
  • opstellen van procedures om de verzoeken vanuit de business te beheren.
  • implementeren, beheren en onderhouden van het databewustzijn in alle bedrijfsprocessen. 
  • creëren van draagvlak om managers, product owners, teamleden en (externe) leveranciers mee te krijgen in een data-gedreven werkwijze.

#Dit zijn wij

VfPf werkt samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Doel is een aantrekkelijke en vitale sector te creëren waarin kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we schoolbesturen en medewerkers door het hele land. Zo helpen we verzuim van leerkrachten beheersbaar te houden en re-integraties soepel te laten verlopen. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. VfPf werkt zonder winstoogmerk. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs. We zijn gevestigd op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas.

Binnen de afdeling Kennis & Innovatie vind je de data analisten van het datateam. Het team is groeiende, in eerste instantie heb je 5 directe collega’s. Een internationale groep onderzoekers met verschillende expertises. Onderling heerst een open, collegiale sfeer waarin kennis enthousiast wordt gedeeld. Taken worden onderling verdeeld waarbij vooral belangrijk is wat je kunt en wat je leuk vindt. Samen vormen jullie de toekomst van de organisatie. De plek waar alle informatie samenkomt, waarvandaan kennis wordt verspreid en waar nieuwe ontwikkelingen ontstaan. 

#Wat breng jij mee

Je continu verdiepen in nieuwe dataontwikkelingen. Daar krijg je energie van als nieuwsgierige business analist. Zelfs de meest ingewikkelde vraagstukken vertaal je naar heldere oplossingen. Tegelijkertijd neem je iedereen als een ware inspiratiebron mee in jouw onderbouwing. Vakjargon? Ook daar gebruik je liever begrijpelijke taal voor. Wie er ook tegenover je zit, je past je altijd aan op jouw gesprekspartner. Zo kom je pas echt achter hun kernvraag, toch? Ook heb je:

  • minimaal 3 jaar ervaring als business analist of systeemanalist. 
  • ervaring in het omgaan met en genereren van omvangrijke datasets. 
  • kennis van SQL Excel, Power BI, Azure, Python en BA-artefacten. Denk aan BRD of gebruikershandleidingen.