#Vacature communicatieadviseur

Deel deze pagina:

Het Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) is continu in beweging om de dienstverlening verder uit te bouwen richting advies aan en ondersteuning van schoolorganisaties in het primair onderwijs door heel Nederland. We zoeken versterking van ons communicatieteam met een communicatieadviseur/online marketing specialist.

4 vrouwen in werksituatie aan een houten tafel in overleg

#Dit ga je doen

Je draait binnen ons team mee als allround communicatieadviseur. In die zin schrijf je mee aan content voor onze interne en externe kanalen en middelen, je bedenkt communicatieplannen voor projecten en voert deze ook uit en je helpt mee met het vergroten van de bekendheid van onze dienstverlening onder onze doelgroepen. Klantgericht werken zit in jouw genen.

Daarnaast ben jij onze specialist waar het gaat om online marketing.  Jij gaat onze websites, social media kanalen en nieuwsbrieven optimaliseren, je houdt ons scherp en onze content ‘on point’ door naar de analytics te kijken (iets dat we ons altijd voornemen maar waar we in de waan van de dag nooit aan toekomen) en denk je aan SEO, dan gaan je handen jeuken. Ook houd je je bezig met leadgeneratie en (toekomstige) marketing automation.

Word je al helemaal enthousiast? En voel jij je net als wij ook nog eens thuis in een snel groeiende organisatie met een maatschappelijke missie en een enorme drive?  Dan zoeken wij jou! Kom jij ons gezellige communicatieteam versterken?

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Zo richten we verandertrajecten in, maken we risicoanalyses, helpen we bij het maken van beleidskeuzes en een strategische personeelsplanning.

Jij komt te werken op de afdeling Kennis & Innovatie, die bestaat uit generieke beleidsadviseurs, juridische beleidsadviseurs, communicatiespecialisten, projectmanagers, bestuursadviseurs en data-analisten. Het communicatieteam bestaat naast jou uit vijf andere communicatiecollega’s. De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen en de manier van communiceren is direct. Bij ons kun jij jezelf zijn. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant.  

#Wat breng jij mee

 • Je hebt een hbo- of academische opleiding op het gebied van communicatie en/of (online) marketing en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met moderne communicatiemiddelen en -technieken, zoals content managementsystemen en e-mailmarketing software.
 • Verder kun je aantrekkelijke en effectieve teksten schrijven.
 • Je bent in staat om wensen vanuit de organisatie op het gebied van communicatie en marketing te vertalen naar concrete oplossingen. 
 • En je kent natuurlijk alle ins & outs van online marketing en volgt de ontwikkelingen hierin op de voet.
 • Daarnaast ben je sterk in samenwerken, heb je een flexibele, positieve en proactieve houding en kun je snel schakelen tussen strategisch advies en tactische operationele activiteiten.

#Wij bieden jou

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten om uiteindelijk het onderwijs beter te maken. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. Daarnaast bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.072,-  p/m o.b.v. 36 uur (Salarisschaal 9 cao APG)
 • De mogelijkheid om 32-36 uur te werken
 • Een persoonlijk opleidingsbudget
 • Een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (naar rato datum in dienst)
 • De mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit
 • 180 verlofuren o.b.v. 36 uur en de mogelijkheid om Atv-dagen op te bouwen
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8.33%)
 • Uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde IPAP-verzekering met complete dekking
 • We werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak
 • Werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas
 • NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding van €0,30 per km voor woon-/werkverkeer en dienstreizen.

#Klaar om het verschil te maken?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marieke Baran, manager afdeling Kennis & Innovatie (T. 06-15 95 31 53 of E. [email protected]). Voor vragen omtrent de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Linda Lijmbach (T. 06-42 52 81 21 of via E. [email protected]).

Je kunt je brief en cv sturen aan onze afdeling HR via onze sollicitatiepagina. Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.