#Vacature sr. beleidsmedewerker

Help jij mee met jouw beleidsadviezen het Nederlands primair onderwijs klaar te maken voor de toekomst?

groep collega's vergadert aan tafel

#Senior beleidsadviseur gezocht

We kampen in het Nederlands onderwijs met een groot lerarentekort. De vraagstukken voor bestuurders en schoolleiders zijn complex. Het is tijd voor een nieuwe manier van denken. Over duurzame inzetbaarheid, anders organiseren, samenwerking met andere scholen in de buurt of regio, of met partijen van buiten de schoolsector. Bij het Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) geloven wij dat het beste onderwijs tot stand komt binnen gezonde, sterke schoolorganisaties. Waar iedereen met plezier aan het werk is en blijft. Daar maken we ons sterk voor. En daarvoor hebben we jou nodig!

#Dit ga je doen

Hoe maken we onze schoolorganisaties klaar voor de toekomst? Wat vraagt dat van leiderschap? Hoe houden we leraren duurzaam inzetbaar en voorkomen we verzuim? Welke arbeidsmarktaanpak werkt in onze regio? Met dit soort vraagstukken ga jij je, samen met jouw collega-beleidsadviseurs, bezig houden. 

 • Je geeft strategisch advies dat aansluit bij de praktijk en schrijft meerjarenbeleidsplannen.
 • Je volgt hiervoor nauwlettend de ontwikkelingen op politiek niveau en spart met onze regioteams over trends en vraagstukken die leven bij scholen in het land.
 • Ook ben je gesprekspartner voor MT, externe stakeholders en samenwerkingspartners.
 • Met jouw voorstellen en adviezen geef je richting aan de verdere ontwikkeling van VfPf: zijn we met onze organisatiedoelstellingen op de juiste weg of moeten we op sommige punten de richting bijstellen?

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Zo richten we verandertrajecten in, maken we risicoanalyses, helpen we bij het maken van beleidskeuzes en een strategische personeelsplanning. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs.

Jij komt te werken op onze afdeling Kennis & Innovatie, die bestaat uit generieke beleidsadviseurs, juridische beleidsadviseurs, communicatiespecialisten, projectmanagers, bestuursadviseurs en data-analisten. De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen en de manier van communiceren is direct. Bij ons kun jij jezelf zijn. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant. 

#Wat breng jij mee

Jij bent een resultaatgerichte senior beleidsmedewerker met hart voor de onderwijssector. Je weet complexe vraagstukken te vertalen naar realistische en uitvoerbare beleidsvoorstellen. Je bent communicatief vaardig, hebt uiteraard een goede pen en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Verder ben je een strategisch denker en een ervaren netwerker en verbinder. Daarnaast heb jij:

 • WO-werk- en denkniveau
 • Zeker 5 jaar ervaring als beleidsmedewerker in een politiek georiënteerde omgeving
 • Een opleiding als Bedrijfskunde, Strategisch management of Rechten
 • Bij voorkeur een netwerk in het publiek domein, onderwijssector

#Wij bieden jou

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten om uiteindelijk het onderwijs beter te maken. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. Daarnaast bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5798,-  p/m o.b.v. 36 uur (Salarisschaal 10 cao APG); 
 • De mogelijkheid om 32-36 uur te werken
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.500,- per jaar;
 • Een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (naar rato datum in dienst);
 • De mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om Atv-dagen op te bouwen;
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8.33%);
 • Uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde IPAP-verzekering met complete dekking;
 • We werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak; 
 • Werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas;
 • NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding voor woon- werkverkeer. 

Word jij onze nieuwe senior beleidsmedewerker? Dan doen wij er alles aan om jou goed bij ons te laten landen. Dat vinden wij bij het Vervangingsfonds en Participatiefonds belangrijk.

#Klaar om het verschil te maken?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Marieke Baran, manager afdeling Kennis & Innovatie ( 06-15 95 31 53 of [email protected]). Voor vragen omtrent de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Linda Lijmbach (06-42 52 81 21 of via [email protected]).

Je kunt je brief en cv sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina. Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.