Terug naar Actueel

#Coaching on the job voor schoolleiders over verzuimaanpak

Nieuws

Vindt u het als schoolleider soms lastig om goed te reageren op verzuim op uw school? Om een zakelijk én menselijk gesprek te voeren? Weet u wat u wel en niet mag vragen tijdens een gesprek? Wilt u inzicht krijgen in hoe u het verzuim naar beneden krijgt? Dan is de subsidie Lerend Werken iets voor u!

docententeam

#Wat houdt het in?

De subsidie Lerend Werken ondersteunt de professionele ontwikkeling van de schoolleider (directeur en adjunct) op het gebied van verzuimaanpak op school. De subsidie vergoedt 80% van de kosten van een individueel coaching on the job-traject, met een maximum van € 2.500 per schoolleider.  Naast de individuele coaching on the job kunt u zonder bijkomende kosten deelnemen aan een intervisiegroep ‘lerend netwerk verzuim’.

De looptijd van de subsidie  is verlengd tot 31 december 2022.

#Aanvragen, voorwaarden en looptijd

Lees op vfpf.nl/subsidie-lerend-werken hoe u de subsidie kunt aanvragen, wat de voorwaarden en de looptijd zijn.

#Ervaringen van eerdere deelnemers

“Een unieke kans om onze schoolleiders nog beter uit te rusten om vanuit hun rol het verzuim te beïnvloeden en aan te pakken” aldus Esther Turkesteen, P&O-adviseur bij de Vereniging Vechtstreek en Venen. “Een interessant nevendoel is nog dat de individuele coaching en straks de deelname aan het Lerend ingezet kunnen worden voor herregistratie in het schoolleidersregister.” Lees hier het openhartige interview met drie collega’s die u voor gingen.

#Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 - 605 51 55 of helpdesk@vfpf.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur