#Management Drives: inzicht in drijfveren

Wilt u de communicatie binnen uw organisatie verbeteren? En de samenwerking van verschillende teams effectiever en efficiënter laten verlopen? Dan is Management Drives wellicht een optie voor u. Management Drives is een veelgebruikte methode die zich richt op de drijfveren van mensen. Drijfveren bepalen namelijk in grote mate hoe mensen zich gedragen, wat ze motiveert en waar ze energie van krijgen.

Deel deze pagina:

#(Persoonlijk) leiderschap

Ieder mens heeft een aantal verschillende drijfveren. Drijfveren komen voort uit de manier waarop je naar de wereld kijkt, sturen je gedrag en bepalen waarom je iets wel of niet doet. Om goed samen te kunnen werken en om effectief leiding te kunnen geven is het belangrijk te weten wat uw werknemers op school écht beweegt. Hoe nemen mijn collega’s situaties waar? Waar krijgen ze energie van? Wat motiveert ze?

Door jouw eigen belangrijkste drijfveren te kennen bevorder je jouw persoonlijke leiderschap. En door de drijfveren van anderen te kennen en te stimuleren, kun je als leidinggevende en als collega het beste in mensen naar boven halen. Dat klinkt logisch, toch? Maar hoe kom je erachter hoe dat zit? Management Drives kan hierbij helpen.

#Inzicht in drijfveren van u en uw medewerkers

Management Drives maakt de drijfveren van mensen en teams inzichtelijk. De methode onderscheidt zes categorieën van drijfveren, met alle een eigen kleur. Iedere deelnemer beantwoordt een vragenlijst en krijgt vervolgens een individueel en specifiek profiel. Deze Management Drives profielen geven praktische inzichten en zijn een basis om de communicatie en de samenwerking te verbeteren. Collega’s delen hun profielen met elkaar en begrijpen elkaar zo ook beter. Het is niet alleen interessant om te doen, maar vooral ook heel leuk!

 

 

#Zet uw medewerkers in hun kracht!

Management Drives zien wij als onderdeel van een groter geheel. Bijvoorbeeld binnen een trajectaanpak rondom duurzame inzetbaarheid. Het is belangrijk om de inzichten te borgen en te verweven in de wijze waarop men met elkaar omgaat in de schoolorganisatie. Het is dus geen losse interventie en vraagt commitment vanuit alle geledingen. 1 of meerdere leidinggevenden worden dan ook opgeleid in/door Management Drives, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de gemeenschappelijke taal blijvend gesproken wordt. Door deze kennis kunnen zij hun medewerkers in hun kracht zetten en optimale onderlinge samenwerking stimuleren. 

#Klaar om te verkennen? Neem contact op!

Het moment waarop Management Drives wordt ingezet, is afhankelijk van waar de schoolorganisatie staat. Als we Management Drives inzetten, wordt dit als volgt opgebouwd:

  • Dagdeel theorie en individuele profielen met het totale team
  • Dagdeel groepsprofiel met het totale team
  • Driedaagse opleiding individuele profielen voor leidinggevende(n)

Al onze adviseurs zijn gecertificeerd en opgeleid om zowel workshops groepsprofielen als individuele profielen te verzorgen. 

Klaar om te verkennen? Neem vrijblijvend contact op met uw regioteam.

tekening van personen met kleurbollen boven hun hoofd

#Meer lezen?

Jeroen Appel, directeur van basisschool Blijvliet in Rotterdam, zette Management Drives in en is positief over deze methode: “Het geeft ons team inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. We zijn allemaal anders gebakken. Als je weet wat iemands sterke punten zijn, wat energiegevers en energieslurpers zijn, verbetert de onderlinge communicatie en de samenwerking. En het vergroot uiteindelijk het werkplezier.” Lees hier het hele artikel.

Print deze pagina