#Werken bij Regieafdeling IV (Informatievoorziening) van Vfpf

Werken op de IT-afdeling Regieteam IV, hoe is dat?

Deel deze pagina:

#Regieteam IV (Informatievoorziening)

Wij zijn als IT-afdeling een regieorganisatie die verschillende leveranciers aanstuurt. Deze leveranciers zijn verantwoordelijk zijn voor de bouw en implementatie van IT-projecten. VfPf neemt de verantwoordelijkheid voor alle acceptatie-, non-functional- en ketentesten op zich. We werken in ketenprocessen en houden ons dus bezig met veel verschillende systemen en applicaties. Ons team is onderverdeeld in de subafdelingen Run, Change, Align en Servicemanagement.

Dit vinden onze collega's van hun werk: 

#Alex, strategisch adviseur ICT

VfPf is een kleine compacte organisatie waarbij iedereen elkaar bij de voornaam kent en samen de mouwen wil opstropen om mooie resultaten te halen: work hard/play hard. Wat het werk voor mij als ICT-professional interessant maakt is het creëren van een modern, state-of-the-art, ICT-landschap, dat de organisatie in staat stelt om haar doelen te halen. Dat doen we samen met een select gezelschap van ICT-leveranciers, waarmee we intensief samenwerken.

 

#Elmon, servicecoördinator

Mijn werk is heel afwisselend. Het ene moment ben ik bezig met de inrichting van onze Azure omgeving, om deze naar de ISO-richtlijnen te maken of te behouden. Het andere moment ben ik bezig incidenten op te oplossen. Als het kan doe ik dat zelf, voor sommige issues is ondersteuning van de betreffende leverancier nodig. Gaat het om veelvoorkomende incidenten, dan kan ik aan structurele oplossingen werken. Hierbij heb ik dan mijn regie-pet op richting de leveranciers. Die samenwerking opzoeken met leveranciers en het verbeteren van bestaande processen, dat maakt mijn werk echt interessant.  Het kan soms erg druk zijn maar dat maakt het voor mij juist leuk en uitdagend, omgaan met de werkdruk en scherp blijven, meer kennis opdoen.
Waarom kies ik voor werken bij VfPf? De werksfeer, de stad (Rotterdam!) en de leuke collega’s.  Absoluut.

#Gerd, functioneel coödinator

Voor mij is een stip op de horizon een belangrijk uitgangspunt om de wensen uit de business in kaart te brengen en een aanpak te bepalen. Bij VfPf krijg je de ruimte om deze stip mee te helpen vorm te geven waarbij gevraagd en ongevraagd advies een vanzelfsprekendheid is. 
Er kan veel en er moet ook veel. Gehoord worden in een dergelijke dynamische omgeving heeft alles te maken met onderling vertrouwen en het krijgen van ruimte. In kleine stappen kunnen er ‘in the end’ indrukwekkende zaken gerealiseerd worden.  Het boven tafel krijgen van ideeën en deze zo vorm te geven zodat het werk professioneler en aantrekkelijker wordt, dat maakt het verschil.   

#Martijn, servicemanager

Als servicemanager bij VfPf kan ik veel bijdragen aan de tevredenheid van mijn collega’s - en vooral ook van mijn klanten. Door ze te ontzorgen met goede dienstverlening, die het werk makkelijker maakt en onze klanten beter ondersteunt. Dat begint al bij het selecteren van de juiste leverancier. En vervolgens met het maken van goede afspraken over hoe we willen samenwerken en hoe we eerste klas diensten leveren. Dat wil niet zeggen dat je altijd met alleen blije en tevreden mensen te maken hebt, van een servicemanager wordt verwacht dat je zorgt dat de leveranciers doen wat ze ons beloofd hebben. In mijn ogen is dat de kern van kwaliteit. Als dat niet gebeurt ontstaan er problemen en zijn klanten en gebruikers snel ontevreden. 
Je moet dus wel van een uitdaging houden en ervoor kunnen zorgen dat je samen met je collega’s en de leveranciers de problemen aanpakt en de dienstverlening verbetert. Dat vraagt soms om een doortastende benadering en creativiteit. Mijn aanpak is om onze leveranciers als partners te benaderen en een vertrouwensrelatie  op te bouwen. Onze leveranciers moeten het ons namelijk ook gunnen, waardoor ze harder dan gemiddeld voor ons willen lopen.
Daarnaast is het werk als servicemanager veelzijdig. Je hebt met veel zaken te maken zoals met projecten, budgetten, het inhuren van specialisten en aanbestedingstrajecten. Zodoende werk je veel samen met diverse collega’s op alle niveaus maar ook met externe contacten variërend van juristen, accountmanagers, projectleiders tot auditors en controllers. Dat alles bij elkaar maakt het een leuke en uitdagende functie waar ik veel kennis en ervaring in kwijt kan en me ook sterk kan ontwikkelen.

#Robert, delivery coördinator ICT

Het regieteam is een open en fijn team om in te werken. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik leer nog iedere dag van mijn collega’s, het onderwijs en onze leveranciers. Naast het harde werken organiseren wij zelf regelmatig leuke activiteiten. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een spelletjesavond. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. We werken binnen het regieteam vanuit verschillende rollen erg fijn en professioneel samen met onze leveranciers en interne stakeholders. We willen allemaal de systemen zo optimaal mogelijk voor onze klanten en medewerkers laten werken. VfPf is een goede werkgever met goede arbeidsvoorwaarden en met écht oog voor haar medewerkers. Je krijgt als medewerker veel vrijheid en verantwoordelijkheid in het werk. Daarnaast zijn de lijnen kort, wat mijn eigen inbreng versterkt. En niet te vergeten... een mooi kantoor met waanzinnig uitzicht en leuke collega’s!

Print deze pagina