Terug naar Actueel

#Omdenken in het onderwijs

Artikel

Met je HR-aanpak kun je het verschil maken als het gaat om werkplezier, mobiliteit, verzuim en werkbeleving. Wil je als werkgever uitgaan van de behoeften en competenties van je werknemers, dan moet je de dingen soms net even anders organiseren. Dat vraagt wel wat lef.

Deel deze pagina:

drie medewerkers Wonderwijs zitten om de tafel over hun bijzondere kijk op het Hr-beleid

#De HR-visie van Wonderwijs

Bij schoolbestuur Wonderwijs in Elst geloven ze in hun medewerkers en voelen ze zich echt verantwoordelijk voor hun groei. Ze hebben een voor het onderwijs opvallende kijk op het HR-beleid. Deze sluit aan bij de visie die we bij VfPf hebben. Bijvoorbeeld over de invulling van goed werkgeverschap bij loopbaanbegeleiding. Of wat het kan opleveren als je regels of gewoonten durft los te laten. Uitgangspunt is kijken naar wat mensen nodig hebben, een positieve benadering en kansen benutten. Zo kun je mensen voor het onderwijs behouden.

#Samen taken verdelen

Werkdruk? Bij Wonderwijs hebben ze het liever over werkplezier. Want wat gebeurt er als je daar op stuurt? Dan boeit bijvoorbeeld het schrijven van uren niet. De focust ligt eerder op het met elkaar verdelen van de jaartaak op basis van waar iemand energie van krijgt. En dan? Dan begint je team vanzelf te bloeien.

#Richting geven aan een loopbaan

Hoe beweeg je je op jouw eigen loopbaanpad? En wat doet je werkgever om te helpen stappen te zetten? Bij Wonderwijs zijn ze daar bewust mee bezig en willen ze voorkomen dat mensen vastlopen.
Het resultaat is dat ze hun ziekteverzuim flink hebben verlaagd en als aantrekkelijke werkgever gezien worden.

#De vervangingspool slim samenstellen

De vervangingspool niet als moetje zien, maar als mooie kans. Zo kun je ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. De kracht van een team van gemotiveerde kanjers, wie wil dat nu niet op zijn school.

#Net al wij geïnspireerd door de werkwijze van Wonderwijs?

Onze adviseurs denken graag met u mee. Ontdek wat werkt voor uw organisatie!

Neem contact op met uw regioteam.

Print deze pagina