Terug naar Actueel

#VfPf focust op: De Week van Verzuim

Nieuws

Van 23 t/m 27 september richten we de blik op het thema verzuim. Elke school heeft te maken met verzuim en de impact daarvan. Het is vervelend voor werkgever en werknemer(s). Het verhoogt de werkdruk en beïnvloedt de kwaliteit van het onderwijs. Zeker bij personeelstekorten, als het moeilijk is om vervanging te vinden. Grip krijgen op verzuim is dus heel belangrijk, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een duidelijk beleid en aanpak op verzuim? Zodat het verzuim in je organisatie lager wordt.

Deel deze pagina:

Foto van leidinggevende en leerkracht in overleg met elkaar

#Inspiratie en informatie

In De Week van Verzuim informeren en inspireren we werkgevers en leidinggevenden in het primair onderwijs over de manieren waarop je verzuim kunt verlagen. We geven uitleg over onze advisering en de begeleiding die we bieden en geven tijdens een vragenuur de mogelijkheid om casuïstiek te bespreken. Hoogleraar Gabriel Anthonio verzorgt een interessante masterclass en Annemieke Boxma weet te inspireren met de werkwijze van TIGRA om medewerkers vitaal te houden.

#Voor wie?

De online sessies tijdens onze focusweek zijn speciaal bedoeld voor schoolleiders, HR-medewerkers en bestuurders in het primair onderwijs.

#Direct aanmelden?

Ga naar de agenda voor alle beschikbare sessies. 

#Programma De Week van Verzuim

#Wat willen we bieden met deze sessies?

  • Inspiratie om je verzuimbeleid te verbeteren
  • Vertellen over wat de experts van VfPf voor je kunnen betekenen
  • Kennis met je delen over wat werkt 

#Podcast PO-praat afl. 8: Inzet Generatiepact voorkomt verzuim

In deze aflevering van PO praat, gaat VfPf adviseur Eelke Solle in gesprek met Gert Broekhuizen, P&O adviseur bij Stichting Voila, waar ze te kampen hadden met een erg hoog verzuim onder oudere medewerkers. Zij vonden een oplossing in het Generatiepact.

Een aflevering boordevol tips, sprekende voorbeelden en duidelijke uitleg. Je hoort het allemaal in PO praat!

Luister nu via:
Spotify
Apple Podcast
Google Podcast

Luister hier naar alle vorige afleveringen van PO praat, dé podcast voor het primair onderwijs. Met relevante HR-vraagstukken en actuele thema's uit het onderwijsveld. 

Print deze pagina