#Bouwen aan HR: handboek voor eenpitters en kleine besturen

Als directeur van een eenpitter of klein schoolbestuur staat u vaak alleen voor uitdagingen zonder een vangnet van expertises dat grotere besturen hebben. Ontdek in ons praktische handboek een verzameling HR-instrumenten om een sterk HR-beleid op te bouwen voor uw school, inclusief handige checklist!

Deel deze pagina:

Cover handboek Bouwen aan HR: een praktisch handboek voor eenpitters en kleine besturen in het primair onderwijs, met lachende leerkracht bij schoolbord

#Praktische gids voor eenpitters en kleine schoolbesturen

Een school leiden is een veel omvattende taak. Scholen die onderdeel zijn van een bestuur kunnen terugvallen op een vangnet van expertises, zoals control en HR. Voor een directeur van een eenpitter of bij een klein schoolbestuur is dit niet het geval. Er moet dan zelf een netwerk opgebouwd worden. VfPf neemt graag deel aan dit netwerk en kan op - onder andere - het gebied van HR veel betekenen. Om u op weg te helpen hebben wij het handboek Bouwen aan HR samengesteld. Compleet met checklist, index en inspanningsmatrix. Met de checklist maakt u inzichtelijk wat de stand van zaken is op uw school. De inspanningsmatrix helpt om prioriteiten te stellen. 

#De bouwstenen van HR

In Bouwen aan HR worden de verschillende HR-instrumenten (bouwstenen) beschreven. Het handboek is ingedeeld in 4 hoofdthema's. 

Icoon man met appel en paraplu

Arbeidsomstandigheden en gezondheid

Icoon vrouw met tandwielen

Kennis en ontwikkeling

Vrouw met hoofddoek staat bij trap

Mobiliteit en inzetbaarheid

Icoon tevreden persoon met hartje en geeft waardering van 3 sterren

Betrokkenheid en werkplezier

De gids is zo ontworpen dat u het niet in chronologische volgorde hoeft te lezen. U kunt zich richten op de bouwstenen waarin u geïnteresseerd bent. Ga aan de slag met de bouwstenen die op uw school het hardst nodig zijn. Per thema leest u:

  • Wat is het?
  • Hoe draagt het bij aan de organisatie?
  • Wat staat er in de cao/wetgeving?
  • Samen aan de slag: Waar kunnen de adviseurs van VfPf bij helpen?
  • Voorbeelden en formats 
  • En meer aanvullende informatie

#Het handboek bestellen?

Wilt u één of meerdere exemplaren van het handboek Bouwen aan HR ontvangen?

#Ontwikkeld voor en door schoolbesturen

Uit onze samenwerkingen met eenpitters en kleine schoolbesturen kwam naar voren dat er een duidelijke behoefte is aan een overzicht van HR-bouwstenen met uitleg, evenals inzicht in strategisch HR-beleid, Strategische Personeelsplanning (SPP) en duurzame inzetbaarheid (DI). Het handboek Bouwen aan HR is hiervan het resultaat! Ook interesse om mee te denken over onze producten en diensten? Word lid van het VfPf Klantpanel.

#Voorbeeld: verhaal uit de praktijk van een eenpitter

Benieuwd hoe andere eenpitters HR-zaken aanpakken en wat VfPf hierin kan betekenen? Jacob Uijl, directeur van Christelijke basisschool de Rank in Sprang-Capelle, was net bezig met het beleidsplan 2023-2027 voor zijn school. Hét moment om goed over personeelsplanning na te denken. Samen met Marianne Jansen, adviseur bij VfPf, zette hij binnen een half jaar een gedegen SPP op poten. Laat u inspireren!

#Samen aan de slag

Hulp nodig? Of een keer sparren? Onze regioteams adviseren op allerlei aspecten van HR-beleid. Zonder aanvullende kosten, dat is al bij de premie inbegrepen. 

Vind uw regioteamVind uw regioteam
Print deze pagina