Terug naar Actueel

#1e keer inloggen op vernieuwde Arbomeester

Nieuws

Bij Arbomeester staat veiligheid voorop. Daarom hebben we met de vernieuwde versie vanaf 24 januari 2024 het inloggen nóg veiliger gemaakt met eHerkenning en 2-factor authenticatie. Om in te kunnen loggen moet door onderstaande collega's eenmalig onderstaande geregeld worden binnen uw schoolorganisatie

Deel deze pagina:

vrouw met peinzend en vragend gezicht

#De beheerder van de eHerkenningaccounts:

Het koppelen van de eHerkenningsdiensten Arbomeester Werkgever (en eventueel Arbomeester Gebruiker) aan de betreffende functionarissen binnen de schoolorganisatie.

#Degene(n) met de rol Werkgever binnen Arbomeester:

1.    Zelf inloggen met eHerkenning (bekijk dit handige instructiefilmpje).

2.    In Arbomeester aangeven dat collega’s met de rol Gebruiker kunnen inloggen met 2-stapsverificatie:

Alle huidige gebruikers van de school(organisatie) worden overgezet naar de vernieuwde Arbomeester. Wat we niet automatisch kunnen inregelen is hun toegang tot de gratis 2-staps authenticatie voor gebruikers. 
Hiervoor moet degene met de rol Werkgever binnen Arbomeester eenmalig het volgende doen (bekijk dit handige instructiefilmpje).

Ga naar Beheer > U ziet hier de lijst met de gebruikers van uw organisatie Klik op de knop Gebruiker toevoegen > Voer het e-mailadres in van de gebruiker uit de lijst  > Nu komt u in het beheer veld van de huidige gebruiker.  Scroll naar de vraag Wilt u een account aanmaken zodat deze gebruiker zonder eHerkenning kan inloggen? Kies voor ja.(u hoeft niet de school  te selecteren. De gebruiker is namelijk al bekend).

#Degene met de rol Gebruiker zoals preventiemedewerker/schooldirecteur/arbodeskundige (na uitnodiging in e-mail):

U kunt voortaan op 2 manieren inloggen in Arbomeester: met een authenticator-app of met een persoonlijk eHerkenningaccount. In beide gevallen gaat het om 2-stapsverificatie. Hieronder leggen wij voor beide opties uit wat er van u verwacht wordt als u de eerste keer gaat inloggen.

Eerste keer inloggen met de authenticator-app (bekijk dit handige instructiefilmpje)

Installeer 1 van deze authenticator-apps: 

  • Google authenticator
  • Free OTP Authenticator
  • Android OTP Authenticator
  • Authy / Microsoft Authenticator 

Uw collega met de rol ‘Werkgever’ die uw bevoegdheden in Arbomeester heeft toegekend stuurt u een uitnodiging per e-mail. Accepteer deze, vul uw persoonlijke gegevens in, maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan en klik op de knop Aanmaken. Vervolgens logt u  in met de paars/groene “Inloggen gebruiker-knop”. Dit doet u met de in stap 2 aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord. Volg vervolgens de aanwijzingen op uw scherm.

Eerste keer inloggen met een persoonlijk eHerkenningaccount

Degene die binnen uw organisatie het eHerkenningaccount beheert, heeft u aangemeld als gebruiker bij eHerkenning en gemachtigd voor de dienst ‘Arbomeester – Gebruiker’. U ontvangt hierover een e-mail met daarin een link om een eHerkenningaccount aan te maken. Onthoud bij welke eHerkenningleverancier uw schoolorganisatie is aangesloten. Vervolgens logt u in met de paars/rode “Inloggen gebruiker met eHerkenning” knop. U kiest de leverancier van uw schoolorganisatie en logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.   
 

#Vragen?

Het Arbo Adviescentrum PO staat voor u klaar.
E: [email protected]
T: 088 - 837 30 30
Op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur

Tags:Arbo
Print deze pagina