Terug naar Actueel

#Inloggen met eHerkenning op Mijn Vf - vanaf 1 januari 2021

Nieuws

Vanaf 1-1-2021 wordt het portaal van het Vervangingsfonds vernieuwd. Vanaf dat moment moet u met eHerkenning inloggen op Mijn Vf.

hinkel

#Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken te regelen met overheidsorganisaties. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Het grote gemak is dat u met 1 inlogmethode, eHerkenning, bij alle aangesloten organisaties veilig kunt inloggen. 

U heeft bovendien het beheer van de gebruikers helemaal zelf in de hand.

#eHerkenning aanvragen

Op de site van eHerkenning staan erkende leveranciers waar u eHerkenning kunt aanvragen. Deze voldoen aan de eisen van de Rijksoverheid. Waar moet u rekening mee houden en hoe werkt het? Op de site van eHerkenning vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

#Welk betrouwbaarheidsniveau heb ik nodig?

Om straks in te kunnen loggen op Mijn Vf heeft u het betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Dit is hetzelfde niveau als nodig is bij de Belastingdienst en bijvoorbeeld het UWV Werkgeversportaal.

Heeft uw organisatie al eHerkenning maar op een lager niveau, dan kunt het upgraden. Informeer bij uw leverancier hoe u dat doet.

#Kosten eHerkenning en leveranciers

Een account kost ongeveer €50 per jaar, afhankelijk van het aantal personen dat u namens uw organisatie wilt machtigen. U kunt hier het leveranciersoverzicht  bekijken en een kosteninschatting maken. De prijs verschilt per leverancier. U vergelijkt ze met elkaar en maakt zelf een keuze.

#Als Administratiekantoor (AK) in Mijn Vf werken

Besteedt u als schoolbestuur werkzaamheden in Mijn Vf uit aan een administratiekantoor? Geef dan GEEN ketenmachtiging af voor eHerkenning. Het administratiekantoor moet met de eigen eHerkenning inloggen in Mijn Vf. Mijn Vf herkent het administratiekantoor en toont de BG's waarvoor het kantoor werkt in het portaal.

Controleer of het AK-nummer (nummer van het administratiekantoor) correct vermeld staat in uw BRIN-registratie bij DUO.

Werkt u als administratiekantoor voor een BG in Mijn Vf? Gebruik geen ketenmachtiging namens de BG's waarvoor u werkt. Zorg ervoor dat u zelf eHerkenning op niveau EH3 hebt. U kunt dan namelijk met uw eigen eHerkenning inloggen en de gegevens van alle BG's waarvoor u werkt beheren, zonder dat u per BG opnieuw moet inloggen.  

#Wat moet u doen?

#Vraag eHerkenning op tijd aan

Voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel moet u enkele belangrijke stappen doorlopen. De verwerkingstijd van uw aanvraag verschilt per leverancier en is afhankelijk van hetgeen in het Handelsregister is opgenomen over uw organisatie.

Verdiep u daarom op tijd in eHerkenning.

Zodra het nieuwe Mijn Pf in gebruik genomen wordt, logt u daar ook in met eHerkenning.