Terug naar Actueel

#Coronavirus: reactietermijnen Reglement Pf tijdelijk stopgezet

Nieuws

Om schoolbesturen in deze buitengewone situatie van verplichte schoolsluitingen zo veel mogelijk administratief te ontlasten, heeft het Participatiefonds (Pf) besloten om de termijnen uit het reglement tijdelijk stop te zetten.

Deel deze pagina:

bureau

#Dat betekent het volgende:

  • Reeds lopende termijnen voor schoolbesturen worden nu stopgezet tot de huidige situatie voorbij is.
  • Dit met uitzondering van de termijnen voor bezwaar en beroep. Dit zijn wettelijke termijnen, die het Pf niet mag wijzigen.
  • Om te voorkomen dat nieuwe termijnen, zoals voor bezwaar of beroep gaan lopen, worden geen nieuwe brieven meer verzonden.
  • Daarom worden ook de reactietermijnen voor het Pf tijdelijk stopgezet. Uiteraard gaan wij wel door met de toetsingen en worden brieven wel klaargezet om te versturen zodra de huidige situatie voorbij is.
  • Via e-mail informeren we u over een positief besluit. Het officiële besluit wordt dan (inclusief de daarbij behorende termijn) pas per post verstuurd, wanneer de huidige situatie weer voorbij is.

Mocht u voorzien dat een lopende bezwaartermijn voor u tot problemen gaat leiden, neemt u dan contact op met een van onze juristen via [email protected]

#Tijdelijke maatregel

Het Participatiefonds (Pf)  wil schoolbesturen in deze periode tegemoet komen door zo weinig mogelijk administratieve verplichtingen richting Pf te vragen.

Zodra de scholen weer open mogen gaan de termijnen opnieuw in. Via deze site houden wij u hiervan op de hoogte.

Update: vanaf 18 mei zijn de reactietermijnen weer hervat. Lees hier verder.

Print deze pagina