Terug naar Actueel

#Verbeter de begeleiding van startende leerkrachten met de Startwijzer

Artikel

Wilt u meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de begeleiding die starters binnen uw schoolorganisatie ontvangen? En wilt u weten hoe u die begeleiding kunt verbeteren? Dat kan met de Startwijzer PO

Deel deze pagina:

Jonge juf techniek met een groep van kinderen

#De juiste begeleiding

Stel, er begint een nieuwe leerkracht bij u op school die voor de eerste keer (of sinds lange tijd weer) voor de klas gaat staan. Dat kan voor die leerkracht de nodige uitdagingen met zich meebrengen. De juiste begeleiding kan het verschil maken voor startende leerkrachten en helpen hun duurzaam inzetbaar te houden.

#Gratis online scan

De Startwijzer PO helpt hierbij: Het is een gratis online scan waarmee de kwaliteit van de begeleiding van startende leerkrachten in beeld gebracht wordt. Alle betrokkenen – startende leraren, hun begeleiders, HRM-medewerkers en bestuurders –  vullen de scan in, vanuit hun eigen perspectief. Daardoor komen verschillen aan het licht, die mogelijke ingangen voor verbeteringen zijn. De uitkomsten van de Startwijzer PO ondersteunen u bij het gesprek met startende leerkrachten over hun begeleiding. Ook staan er praktische voorbeelden in.

#Project Begeleiding Startende Leerkrachten

De Startwijzer is binnen het kader van het landelijke project Begeleiding Startende Leerkrachten ontstaan en gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarbij vormde de mbo-versie van de Startwijzer de basis, die met hulp van input van medewerkers van de PO-raad, leerkrachten, schoolopleiders, HRM-functionarissen en directeuren doorontwikkeld werd.

#Doelen van de Startwijzer PO

De Startwijzer PO wil gesprekken over de begeleiding van startende leraren op gang brengen, verschillen tussen schoolteams inzichtelijk en bespreekbaar maken en handvatten voor concrete actieplannen voor verbetering bieden.

#Geïnteresseerd?

De Startwijzer is er voor startende leerkrachten, begeleiders van startende leerkrachten, HRM-medewerkers en directeuren.

Gaat u voor meer informatie naar startwijzerpo.nl

#Mentor on the Job

Wist u dat VfPf ook begeleiding voor startende leerkrachten biedt?

Onze mentoren hebben zelf jarenlange ervaring als leerkracht, schoolleider of intern begeleider. En daarom weten ze ook precies wat er bij de start in het onderwijs allemaal komt kijken. Ze helpen de leerkracht op vakinhoudelijk gebied met een goede (her)start, zodat deze snel zelfverzekerd voor de klas staat. En blijft staan!  

Meer informatie & video

Download de leaflet

 

Print deze pagina