Terug naar Actueel

#Jobcrafting in het primair onderwijs | Inspiratie duurzame inzetbaarheid

Artikel

Loopbaancoach Ester Leibbrand gaat in gesprek met baaningenieur Luc Dorenbosch over jobcrafting. Wat is jobcrafting precies en wat kan deze methode betekenen voor het primair onderwijs? Laat u inspireren door deze video waarin beide experts u meenemen in de mogelijkheden van jobcraften, oftewel baanboetseren.

Deel deze pagina:

Luc Dorenbosch en Ester Leibbrand in gesprek

#Jobcraften in de praktijk

Jobcraften, ook wel ‘baanboetseren’ genoemd, is een methode die je leert met andere ogen naar je werk te kijken. Bijvoorbeeld door het werk te zien als een verzameling van taken, die ook nog eens anders georganiseerd kunnen worden. Waar krijg ik energie van? En wat veroorzaakt juist stress? Maar ook belangrijk: waar ben ik echt heel goed in? Luc Dorenbosch, baaningenieur gaat samen met loopbaancoach Ester Leibbrand in gesprek over wat jobcraften kan betekenen voor het onderwijs. Wat levert het praktisch op? En hoe ziet zo'n traject er dan uit? Laat u inspireren door de onderstaande video.

#Aan de slag met jobcrafting?

Wilt u aan de slag met jobcrafting? Neem dan contact op met uw regioteam, zij denken graag met u mee. Meer informatie over deze methode vindt u hier. Daarnaast kunt u ook gratis de whitepaper downloaden.

#Duurzame inzetbaarheid van A tot Z

Dit artikel is onderdeel van 'Duurzame inzetbaarheid van A tot Z'. Tijdens de (digitale) week van de duurzame inzetbaarheid (22 – 26 nov) vertellen wij alles over dit thema, van A tot Z, en nemen wij deelnemers mee op reis naar een leven lang vitaal en met plezier werken in het primair onderwijs. Door middel van interactieve workshops, interessante sprekers en korte kennissessies hopen wij u te informeren en inspireren om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie. Wat zorgt er nu echt voor dat leerkrachten fit, vitaal, gemotiveerd én met plezier voor de klas staan? En hoe richt u uw schoolorganisatie hierop in? Onze adviseurs vertellen het u graag.