Terug naar Actueel

#Nieuw: routekaart voor banenafspraak in het PO

Nieuws

Wilt u ook uw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de banenafspraak maar vindt u het nog wel een uitdaging om hier invulling aan te geven?

Deel deze pagina:

een weg door groene heuvels met 10 wegwijsborden leidt naar een school met een groep mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt: in een rolstoel, vrouw, gekleurd

#Routekaart met handige checklist

Om onderwijswerkgevers in het PO te informeren, inspireren en wegwijs te maken in alle informatie die nodig is om invulling (te gaan) geven aan de banenafspraak, is er nu een digitale routekaart met een handige checklist beschikbaar.

#De banenafspraak

De banenafspraak is een afspraak tussen de overheid en werkgevers om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Het primair onderwijs heeft zich hieraan verbonden en streeft ernaar om minimaal 4000 extra banen te creëren voor deze doelgroep.

Het primair onderwijs heeft een belangrijke maatschappelijke rol en voorbeeldfunctie. Daarom wil de sector ook werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking, die vaak moeilijk een passende baan kunnen vinden. Dit is niet alleen goed voor de inclusiviteit en diversiteit van het onderwijs, maar ook voor de leerlingen die van het voortgezet speciaal onderwijs komen. Zo kunnen zij zien dat er ook voor hen mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

De routekaart banenafspraak PO is een uitgave van de PO-Raad en VfPf en is tot stand gekomen met medewerking en raadpleging van De Normaalste Zaak.

Samen maken we het primair onderwijs inclusiever en diverser!

Print deze pagina