#Doe ervaring op met een werkervaringsplaats (stage)

Voor wie een tijdje uit het arbeidsproces is, is het soms spannend of lastig om meteen in een betaalde baan aan de slag te gaan. Ondanks dat de motivatie groot is. Daarvoor biedt een werkervaringsplaats uitkomst. Een mooie opstap naar betaald werk.

Deel deze pagina:

Edo, Anne en Berthy
Directeur Edo Giel, herstarter Anne van Ravenhorst en mentor on the job Berthy van Renselaar

#Gun uzelf een goede herstart in het onderwijs

Tijdens de periode van de werkervaringsplaats (ongeveer 15 weken) bouwt u weer werkritme op en vergroot u uw kennis, ervaring en vertrouwen. Tijdens deze periode komt u niet in dienst bij de schoolorganisatie, u behoudt uw uitkering van het UWV of WWplus. U wordt na de werkervaringsplaats ook niet automatisch aangenomen. Het kan wel, maar het is niet per se de bedoeling of de verplichting. Wel geeft het u de gelegenheid opnieuw ervaring op te doen in het vakgebied. De focus ligt hierbij op wat u goed kan en wilt ontwikkelen. Al met al kan een werkervaringsplek een mooie opstap zijn naar betaald werk, bij de organisatie die de werkervaringsplaats biedt of bij een andere schoolorganisatie.

Een loopbaanadviseur van VfPf zorgt voor bemiddeling tussen u en de schoolorganisatie en regelt de toestemming bij het UWV.

#Begeleiding

Tijdens de werkervaringsperiode wordt u begeleid door de school, of, als een school daar te weinig menskracht voor heeft, door een mentor on the job van VfPf. 

Ik voelde me destijds nog niet klaar om voluit aan de slag te gaan”, vertelt Anne van Ravenhorst, “en had behoefte aan een sparringpartner om te onderzoeken waar mijn grenzen lagen. Mentor on the job Berthy begeleidt startende leerkrachten, zij-instromers en herstarters zoals Anne. “Berthy en ik hadden een goede klik”, vervolgt Anne. “We hebben samen een plan gemaakt om mij te leren energielekkage voor te zijn.Lees Annes hele verhaal hier…

#Werkervaringsplaats - in het kort

  • Stage 
  • Periode van ongeveer 15 weken (te bepalen in overleg)
  • Opdoen van kennis, ervaring en werkritme
  • Begeleiding door de school of door een mentor on the job van VfPf
  • Behoud van uitkering van UWV of WWplus in deze periode
  • Vergroten kansen op de arbeidsmarkt
  • Neem contact op met uw loopbaanadviseur van Pf om het te bespreken
     
Print deze pagina