#Vacature beleidsmedewerker primair onderwijs

Help jij mee met jouw beleidsadviezen het Nederlands primair onderwijs klaar te maken voor de toekomst? We kampen in het Nederlands onderwijs met een groot lerarentekort. De vraagstukken voor bestuurders en schoolleiders zijn complex. Het is tijd voor een nieuwe manier van denken. Over duurzame inzetbaarheid, anders organiseren, samenwerkingsverbanden binnen of buiten de schoolsector. Bij VfPf geloven wij dat het beste onderwijs tot stand komt binnen gezonde, sterke schoolorganisaties. Waar iedereen met plezier aan het werk is en blijft. Daar maken we ons sterk voor. En daarvoor hebben we jou nodig!

Deel deze pagina:

#DEZE VACATURE IS GESLOTEN

Terug naar de werken bij pagina

een mannelijke en vrouwelijke collega samen aan het werk, de vrouw kijkt glimlachend in de camra

#Dit ga je doen

Met jouw voorstellen en adviezen geef je richting aan de verdere ontwikkeling van de dienstverlening aan schoolbesturen. Samen met jouw collega-beleidsadviseurs houd je je bezig met actuele vraagstukken uit het primair onderwijs als:

 • Hoe maken we onze schoolorganisaties klaar voor de toekomst?
 • Wat vraagt dat van leiderschap?
 • Hoe houden we leraren duurzaam inzetbaar en voorkomen we verzuim?
 • Welke arbeidsmarktaanpak werkt in onze regio?
 • Hoe houden we onze leerkrachten gemotiveerd, duurzaam inzetbaar?
 • Hoe voorkomen we verzuim?

Binnen beleid ben je producteigenaar van een of meerdere producten. Je bent nieuwsgierig en deelt kennis, schijft adviezen en meerjarenbeleidsplannen en vertaalt deze naar de praktijk. Je volgt hiervoor de ontwikkelingen in het primair onderwijs op de voet. En met je collega’s uit de regioteams spar je over trends en vraagstukken die leven bij scholen in het land.

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 120 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Zo richten we verandertrajecten in, maken we risicoanalyses, helpen we bij het maken van beleidskeuzes en een strategische personeelsplanning. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs.

Jij komt te werken op onze afdeling Kennis & Innovatie, die bestaat uit generieke beleidsadviseurs, juridische beleidsadviseurs, communicatiespecialisten, projectmanagers, bestuursadviseurs en data-analisten. De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen en de manier van communiceren is direct. Bij ons kun jij jezelf zijn. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant. Onze kernidentiteit wordt samengevat door de woorden nieuwsgierig, verbindend, verder helpen en grensverleggend.

#Wat breng jij mee

Jij bent een resultaatgerichte beleidsmedewerker met hart voor de onderwijssector. Daarnaast:

 • ben je communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift
 • kan je complexe vraagstukken vertalen in realistische en uitvoerbare beleidsadviezen en besluitvorming op het niveau van MT en bestuur
 • ben je leergierig, kan je goed analyseren en bezit je een natuurlijk enthousiasme voor het doorgronden van ingewikkelde materie
 • bezit je een gezonde gedrevenheid om de omgeving mee te nemen, maar kan je ook tegenwicht bieden als dit nodig is
 • zoek je graag het contact met zowel stakeholders als met je collega’s
 • heb je aantoonbare ervaring als beleidsmedewerker en 
 • heb je bij voorkeur een netwerk in het publiek domein, onderwijssector.

#Wij bieden jou

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten om uiteindelijk het onderwijs beter te maken. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. Daarnaast bieden we jou:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 5072,- p/m o.b.v. 36 uur (Salarisschaal 9 cao APG)
 • de mogelijkheid om 32-40 uur te werken
 • een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.500,- per jaar
 • een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (naar rato datum in dienst)
 • een jaarlijkse tegemoetkoming in de kinderopvangkosten van € 300 netto (naar rato van de indiensttredingsdatum)
 • de mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit
 • 180 verlofuren (o.b.v. een fulltime dienstverband) en de mogelijkheid om Atv-dagen op te bouwen
 • vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8.33%)
 • uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde arbeidsongeschiktheidsverzekering met complete dekking
 • we werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – ‘arboproof’ – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak
 • werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas
 • NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding van € 0,30 cent voor woon- werkverkeer.

Word jij onze nieuwe beleidsmedewerker? Dan doen wij er alles aan om jou goed bij ons te laten landen. Dat vinden wij bij het Vervangingsfonds en Participatiefonds belangrijk.

#Klaar om het verschil te maken?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Marieke Baran, manager afdeling Kennis & Innovatie ( 06-15 95 31 53 of [email protected]). Voor vragen omtrent de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Linda Lijmbach (06-42 52 81 21 of via [email protected]).

Je kunt je brief en cv sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina

Kandidaten die geregistreerd staan in het doelgroepenregister worden eveneens uitgenodigd te solliciteren.

Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Tevens is de afgifte van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Print deze pagina