#Vacature Business architect informatievoorziening

Deel deze pagina:

Word jij samen met onze IT leveranciers de verantwoordelijke man/vrouw voor het architectuurontwerp van onze systemen? Zorg jij dat deze na realisatie duurzaam en toekomst-proof zijn? Krijg jij energie van verandertrajecten en procesinnovatie? Zit klantgerichtheid in jouw professionele genen en word jij enthousiast van onze mooie maatschappelijke opdracht: bijdragen aan het toekomstbestendig maken en verduurzamen van het primair onderwijs in Nederland? Dan zoeken wij jou!

blije man achter pc kijkt in de camera

#Dit ga jij doen

In deze rol komen jouw ruime kennis en ervaring met product- en dienstenontwikkeling, klantgerichte procesinnovatie en verandermanagement samen. Je kunt business ideeën goed kan vertalen naar IT oplossingen. 
Als onze Business Architect ben je gezamenlijk met de IT leveranciers verantwoordelijk voor het VfPf architectuurontwerp van systemen binnen de organisatie, met als doel om deze na realisatie duurzaam en toekomst-proof te laten zijn. Je bent nauw betrokken bij de herinrichting van bedrijfsprocessen en organisatiestructuren, productenstructuur en de afgeleide systemen. Daardoor worden efficiency en beheersbaarheid van de businessprocessen geoptimaliseerd.

Je werkt zelfstandig of in teamverband jouw eigen ervaringen en ideeën uit. Je hecht dan ook veel belang aan projectevaluaties om te leren van onszelf en onze klanten. Je werkt binnen allerlei kleine/grote en complexe trajecten en je neemt hierbij de verantwoordelijkheid voor de aanpassingen van de gewenste en gerealiseerde ontwikkelingen binnen de Business/IV architectuur.   

Ook zorg je dat strategische ontwikkelingen binnen de organisatie en de markt worden vertaald naar consequenties voor onze business architectuur en de bijhorende producten en diensten. Hiervoor gebruik je architectuur en ontwerp als brug tussen missie en visie aan de ene kant en beleid en ontwikkeling aan de andere kant.  

Concrete output van je werk vertaalt zich onder andere naar architectuurnotities en -memo’s, architectuurjaarplan, roadmap Business Architectuur, Informatie Systeem Architectuur, input voor programma van eisen, scenarioanalyses, impactanalyses, architectuurvisualisaties, vastlegging controls in kader ISO 27001 en begrotingsdocumenten. 

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs.

Jij komt te werken binnen Regieteam IV en rapporteert (functioneel) aan de procesverantwoordelijke. De rol van Business Architect bevindt zich op strategisch niveau binnen het regieteam IV, met name op Align-niveau. Binnen Align worden onderwerpen op strategisch (IT) niveau uitgewerkt en verwerkt in de Enterprise Architectuur op basis van business requirements.  Hiërarchisch rapporteer je aan de manager Dienstverlening. De Business Architect adviseert de procesverantwoordelijke IV en het MT gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen binnen Business architectuur en Informatievoorziening architectuur. 

De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en werken samen. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant. Je werkt samen met stakeholders zoals directie, MT, Peoplemanagers en collega’s van andere afdelingen. 

#Wat bieden wij jou?

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. 

Daarnaast bieden we jou:  

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 5.798,- p/m o.b.v. 36 uur (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring)
 • de mogelijkheid om 32 - 36 uur te werken
 • een persoonlijk, jaarlijks opleidingsbudget
 • een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (afhankelijk van inzet naar rato in dienst datum)
 • de mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om ATV-dagen te op te bouwen
 • vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%); 
 • uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde IPAP-verzekering met complete dekking
 • we werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak
 • werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas
 • een NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding van € 0,30 cent voor woon- werkverkeer.  

Word jij onze nieuwe Business Architect Informatievoorziening? Dan doen wij er alles aan om jou goed bij ons te laten landen. Dat vinden wij bij het Vervangingsfonds en Participatiefonds belangrijk. 

#Wat breng jij mee?

Als Business Architect beschik je over veel kennis van verschillende IT concepten en principes, IT trends en IT ontwikkelingen binnen de soort processen waar mee gewerkt wordt. Je bent een generalist op strategisch niveau en operationeel niveau en specialist op tactisch niveau en kan ideeën en visie concretiseren en presenteren aan de business, in realistische IT ontwerpen van complete processen of grote delen daarvan.  

Verder herken jij je in de volgende punten:

 • HBO+ werk- en denkniveau met opleidingen op technisch, organisatorisch en bedrijfskundig terrein.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in bedrijfsfuncties en minimaal 3 jaar als adviseur of ontwerper in complexe trajecten voor directie en management.
 • Kennis van procesbesturing, producten en diensten, risicomanagement, geautomatiseerde informatievoorziening, projectmatig werken, modelleringtechnieken en tooling. Ook ben je thuis in Enterprise architectuur, informatie architectuur en technische architectuur.  
 • Belangrijke competenties zijn: samenwerken, visie, strategisch denken, analytisch denken, organisatie sensitiviteit, creativiteit en ondernemerschap.
 • Een nieuwsgierige houding, waarbij je het fijn vindt om te verbinden en anderen te helpen.

#Klaar om het verschil te maken?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Alex Baltus (T. 06 - 51 50 46 69). Voor vragen omtrent de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Linda Lijmbach (06 - 42 52 81 21 of via de mail:[email protected]). 

Je kunt je brief en cv sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina. We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.