#Vacature Data analist

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

Deel deze pagina:

collega's vergaderen aan tafel

#Andere vacatures bij VfPf

Ga naar de Werken bij pagina.

#Dit ga je doen

Je voert metingen uit en maakt informatie toegankelijk. Dat doe je om weer te kunnen geven hoe het eraan toe gaat in het primair onderwijs. Met name op het gebied van medewerkers en verzuim, maar ook andere onderwerpen zijn belangrijk. Hoeveel mensen met een onderwijsachtergrond zitten werkloos thuis? Hoe staan schoolbesturen er financieel voor? En welke uitdagingen zijn er op het gebied van leerlingenbeleid? Jij vindt, analyseert en beschrijft relevante data om dit soort vragen te beantwoorden. Het is jouw verantwoordelijkheid als data analist om:

 • beschikbare gegevens te vinden, te begrijpen en te analyseren. Je maakt een efficiënte vertaalslag van data naar analyseresultaten 
 • analyses en rapportages op te stellen, te ontwikkelen en te onderhouden in Power BI 
 • informatieverzoeken te verwerken in samenwerking met de business analist en andere teamleden
 • samen met collega’s rekenmodellen te ontwerpen
 • continu te werken aan verbetering om ontwikkelingscapaciteit te vergroten, ondersteuning te bieden en kennisuitwisseling te realiseren.

#Dit zijn wij

VfPf werkt samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Doel is een aantrekkelijke en vitale sector te creëren waarin kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we schoolbesturen en medewerkers door het hele land. Zo helpen we verzuim van leerkrachten beheersbaar te houden en re-integraties soepel te laten verlopen. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. VfPf werkt zonder winstoogmerk. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs. We zijn gevestigd op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas.

#Afdeling Kennis & Innovatie

Binnen de afdeling Kennis & Innovatie vind je de data analisten van het datateam. Het team is groeiende, in eerste instantie heb je 5 directe collega’s. Een internationale groep onderzoekers met verschillende expertises. Onderling heerst een open, collegiale sfeer waarin kennis enthousiast wordt gedeeld. Taken worden onderling verdeeld waarbij vooral belangrijk is wat je kunt en wat je leuk vindt. Samen vormen jullie de toekomst van de organisatie. De plek waar alle informatie samenkomt, waarvandaan kennis wordt verspreid en waar nieuwe ontwikkelingen ontstaan. 

#Wat breng jij mee

Het belangrijkste dat jij meebrengt, is een analytische blik. In een enorme berg data vind jij samenhang. Daarnaast ben je communicatief vaardig. Niet alleen in gesproken woord, ook op schrift breng jij de boodschap over. En visueel weet je goed wat werkt en wat niet. Je bent nieuwsgierig, maar houdt vast aan je eigen verhaal als je overtuigd bent van je punt. Met jouw besluitvaardigheid weet je gemakkelijk tot de beste beslissing te komen. Je hebt doorzettingsvermogen en lukt het niet? Dan bedenk je een oplossing die wél werkt.

Daarnaast breng je mee:

 • hbo+-werk- en -denkniveau. Je hebt bijvoorbeeld een diploma Technische Bedrijfskunde, Wiskunde of Econometrie
 • minstens 3 jaar ervaring met data en data-analyse. Je bent bekend met kwantitatieve analyse, rapportage, datamining, trendanalyse, clustering en voorspellende en simulatiemodellering
 • sterke SQL-kennis. Jij weet hoe je databases kunt doorzoeken en bent creatief met onder meer SQL en Power BI
 • kennis van datamodellering en ETL met behulp van Snowflake SQL en standaard dimensiemodelleringsconcepten in datawarehouse. 

#Wij bieden jou 

Jij brengt stevige kennis en ervaring mee. Voor jouw inzet van 32 tot 36 uur als data analist kun je het volgende terugverwachten:

 • een bruto maandsalaris tot € 5.643,04, schaal 10 volgens CAO APG
 • een laptop en telefoon. We werken zowel thuis als op kantoor
 • dertiende maand en vakantietoeslag
 • ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen
 • 25 vakantiedagen
 • NS-Business Card. 
 • kilometervergoeding. 
Print deze pagina