#Vacature data specialist

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

Deel deze pagina:

handen wijzen naar spreadsheets

#Andere vacatures bij VfPf

Ga naar de Werken bij pagina.

#Dit ga je doen

Het primair onderwijs rekent op je. En al je collega’s bij VfPf ook. Want met het datawarehouse hebben we heel veel gegevens tot onze beschikking. Die gegevens begrijpen en aanvullen met nieuwe externe bronnen is jouw hoofdverantwoordelijkheid als data specialist. Je begrijpt wat de business nodig heeft en denkt altijd 3 stappen vooruit. Hoe? Door bijvoorbeeld te onderzoeken waar we gegevens vandaan halen. Dankzij jouw onderbouwde bevindingen blijft de kwaliteit van het datawarehouse op topniveau. Zo ben je onder andere minimaal 32 uur per week bezig met het:

 • begrijpen van de end-to-end gegevensstroom. 
 • identificeren van gegevensafhankelijkheden in alle upstream systemen. 
 • realiseren van de juiste datakwaliteit en -nauwkeurigheid. 
 • onderzoeken van nieuwe databronnen.
 • inzichtelijk krijgen van alle regels en voorschriften hoe gegevens gebruikt mogen worden. 
   

#Dit zijn wij

VfPf werkt samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Doel is een aantrekkelijke en vitale sector te creëren waarin kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we schoolbesturen en medewerkers door het hele land. Zo helpen we verzuim van leerkrachten beheersbaar te houden en re-integraties soepel te laten verlopen. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. VfPf werkt zonder winstoogmerk. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs. We zijn gevestigd op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas.

Binnen de afdeling Kennis & Innovatie vind je de data analisten van het datateam. Het team is groeiende, in eerste instantie heb je 5 directe collega’s. Een internationale groep onderzoekers met verschillende expertises. Onderling heerst een open, collegiale sfeer waarin kennis enthousiast wordt gedeeld. Taken worden onderling verdeeld waarbij vooral belangrijk is wat je kunt en wat je leuk vindt. Samen vormen jullie de toekomst van de organisatie. De plek waar alle informatie samenkomt, waarvandaan kennis wordt verspreid en waar nieuwe ontwikkelingen ontstaan. 

#Wat breng jij mee

Sowieso ben je graag bezig met (het ontdekken van) nieuwe dingen. Specifiek als het om datasystemen gaat. En ontdek je een keer een afwijking in data? Dan maak je daar direct werk van samen met het team. Ook ben je het best te beschrijven als nieuwsgierig, klantgericht en met een scherpe blik op de allerkleinste details. Voor elk probleem bedenk je een slimme oplossing. Met succes, want zo blijf je de huidige processen verbeteren. Ook heb je:

 • minimaal 3 jaar ervaring in Master Data Management, data governance (waaronder testen), datamining en het opschonen/onderhouden van data. 
 • kennis van data-architectuurprincipes en ontwerpaspecten. Bijvoorbeeld van verschillende DBMS- en rapportageconcepten. 
 • uitgebreide kennis van SQL, Power BI en Azure.
   

#Wij bieden jou

Voor al jouw inzet mag je ook een beloning verwachten bij VfPf. Daarom krijg je als data specialist:

 • een bruto maandsalaris tot € 5643 euro bruto per maand (op fulltime basis, 36-urige werkweek), schaal 10 cao APG. 
 • 25 vakantiedagen.
 • ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • een dertiende maand en vakantietoeslag.
 • een laptop en telefoon van de zaak. We werken zowel thuis als op kantoor.
 • een NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding voor woon- werkverkeer. 

#Interesse?

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Marieke Baran, hoofd afdeling Kennis en Innovatie, via 06 – 15 95 31 53.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met  Linda Lijmbach, P&O ondersteuner, via 06 - 42 52 81 21 of via [email protected]

Je kunt je brief en cv vóór 18 februari aanstaande sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina

Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.   

Print deze pagina