#Vacature Servicemanager

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

man met armen over elkaar kijkt blij in camera

#Openstaande vacatures bij VfPf

Naar de Werken bij pagina.

#Optimalisering processen

Het Vervangings- en Participatiefonds (VfPf) is continu in beweging om de dienstverlening verder uit te bouwen richting advies aan en ondersteuning van schoolorganisaties. Wij hebben 4 businessproposities voor onze klanten (de schoolbesturen in het Primair Onderwijs). Elke propositie bestaat uit ketenprocessen, waarbij we eenduidige regie belangrijk vinden om de klant van begin tot eind tevreden te stellen. Eén van de proposities betreft de financiële afhandeling van declaraties voor vervangingskosten en voor werkloosheidskosten. Om te zorgen dat de kwaliteit van deze dienstverlening zo goed mogelijk voldoet aan de vraag van onze klanten, streven we continue naar verbetering van interne processen en de inzet daarbij van onze leveranciers. Je begrijpt: daar hebben we jou bij nodig!

#Dit ga je doen

Je gaat je bezighouden met de volgende vragen: hoe zorgen we voor een klanttevredenheid die de verwachtingen van onze klanten overtreft? Hoe kunnen onze processen beter ingericht worden? Hoe kunnen we zo goed mogelijk contractafspraken maken, zodat leveranciers optimaal bijdragen aan onze dienstverlening? Hoe zorgen we voor regie op de verschillende onderdelen van onze interne organisatie? Hoe bereiken we een win/win situatie met onze uitvoeringsorganisaties en leveranciers om te ondersteunen bij een klantvraag? 

Concreet betekent dit:

 • Continue afstemming met de interne organisatie, leveranciers en uitvoeringsorganisaties over de kwaliteit van hun diensten en de wijze waarop deze nog beter afgestemd kunnen worden op de klantvraag.
 • Het voeren van regie over de ketenprocessen en daarmee over de gemaakte contractafspraken en SLA’s en over interne processen bij VfPf.
 • Op proactieve wijze richting geven aan de verbetering van onze dienstverlening.
 • Het coachen en begeleiden van je collega’s binnen het servicemanagement en productowner team, waarbij je een stuwende kracht bent om jou en je collega’s naar een hoger niveau te tillen.
 • Je bent Ketenproceseigenaar voor de processen die de financiële risico's van onze klanten beperken en daarmee sparringpartner van de manager Klanten.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de manager Klanten en het MT.  En je geeft de peoplemanagers advies over de werkwijze in het proces en de bijdrage van hun medewerkers daarin.
 • Uiteraard leg je gemaakte afspraken en punter ter verbetering op concrete en accurate wijze vast.

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs. 

Jij voert je werkzaamheden uit voor onze afdeling Klanten. De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en werken samen. Bij ons kun jij jezelf zijn. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant. Jij gaat samenwerken met projectleiders en andere experts. Verder werk je samen met stakeholders zoals directie, Mt-leden en collega’s van andere afdelingen.
Je bent ketenproceseigenaar en werkt als rechterhand samen met de peoplemanager Klanten.

#Wat bieden wij jou 

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten om uiteindelijk het onderwijs beter te maken. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. Daarnaast bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.798,- p/m o.b.v. 36 uur (Salarisschaal 10 cao APG);
 • De mogelijkheid om 32-36 uur te werken;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget;
 • Een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (naar rato van datum indiensttreding);
 • De mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit;
 • 25 vakantiedagen en opbouw ATV;
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde IPAP-verzekering met complete dekking;
 • We werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak; 
 • Werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas;
 • Een NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding voor woon- werkverkeer. 

Word jij onze nieuwe Servicemanager? Dan doen wij er alles aan om jou goed bij ons te laten landen. Dat vinden wij bij het Vervangingsfonds en Participatiefonds belangrijk.

#Wat breng jij mee

Complexe projecten, daar deins jij niet voor terug. Ingewikkelde vraagstukken? Jij maakt ze inzichtelijk. En het projectportfolio? Dat bewaak jij. Jouw gestructureerde manier van werken en je analytische vaardigheden maken dat jij weet hoe je strategie en uitvoering met elkaar verbindt. En met jouw expertise en politiek-bestuurlijke sensitiviteit krijg je daar al je stakeholders in mee. Jij bent de ideale sparringpartner voor uiteenlopende partijen binnen de organisatie en buiten de organisatie. Ook heb je:

 • Minimaal HBO+/ WO werk en -denkniveau. Bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond.
 • Je bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière en hebt relevante werkervaring bij voorkeur als servicemanager of relatiemanager.
 • Je denkt overstijgend procesmatig en werkt resultaatgericht en tactvol. 
 • Je bent gericht op continue verbetering van de dienstverlening.
 • Je hebt ervaring in het opzetten en uitvoeren van SLA’s en bent een goede onderhandelaar met oog voor risico’s
 • Je bent klantgericht en communicatief sterk.