#Vacature Servicemanager

Zie jij het als een uitdaging het servicemanagement binnen een maatschappelijk georiënteerde, innovatieve organisatie naar een hoger plan te tillen? Zorg jij ervoor dat de klantprocessen vlekkeloos verlopen? Dat interne afdelingen en leveranciers de kwaliteit leveren die zo goed mogelijk voldoet aan de externe vraag van onze klanten? En wil je er alles aan doen om onze processen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten? Heb jij bovendien een passie voor klantgerichtheid en oog voor het zo snel en zo gemakkelijk mogelijk maken van onze dienstverlening?

Deel deze pagina:

zelfverzekerde servicemanager staat glimlachend voor zijn collegas

#Mooie maatschappelijke opdracht

Grijp dan deze kans om bij te dragen aan het toekomstbestendig maken en verduurzamen van het primair onderwijs in Nederland!

Het Vervangingsfonds/ Participatiefonds (VfPf) is continu in beweging om de dienstverlening verder uit te bouwen richting advies aan en ondersteuning van schoolorganisaties. Wij hebben 4 businessproposities voor onze klanten (de schoolbesturen in het Primair Onderwijs). Elke propositie bestaat uit ketenprocessen, waarbij we eenduidige regie belangrijk vinden om de klant van begin tot eind tevreden te stellen. Eén van de proposities betreft de financiële afhandeling van declaraties voor vervangingskosten en voor werkloosheidskosten. VfPf heeft haar IT- en KCC-dienstverlening volledig uitbesteed en derhalve zijn we een regie organisatie.

Om te zorgen dat de kwaliteit van deze dienstverlening zo goed mogelijk voldoet aan de vraag van onze klanten, streven we continue naar verbetering van interne processen en de inzet daarbij van onze leveranciers. Je begrijpt: daar hebben we jou bij nodig!
 

#Dit ga je doen

Je gaat je bezighouden met de volgende vraag: hoe zorgen we voor een klanttevredenheid die de verwachtingen van onze klanten overtreft?

Je bent voortdurend bezig bent om de wensen van een klant te vertalen naar effectieve ICT-oplossingen. Daarbij draag je bij aan Business Proces Management (BPM) door samen met de organisatie en onze BPM-partners de dienstverlening en de processen voor de klant te verbeteren. Je zorgt er bovendien voor dat deze dienstverlening langs de verschillende onderdelen van onze interne organisatie efficiënt verloopt. Kortom, je werkt aan het creëren van een win/win situatie met onze uitvoeringsorganisaties en leveranciers om te ondersteunen bij een klantvraag.

Concreet betekent dit:

 • Continue afstemming met de interne organisatie, leveranciers en uitvoeringsorganisaties over de kwaliteit van hun diensten en de wijze waarop deze nog beter afgestemd kunnen worden op de klantvraag.
 • Het voeren van regie over de ketenprocessen en daarmee over de gemaakte contractafspraken en SLA’s en over interne processen bij VfPf.
 • Op proactieve wijze richting geven aan de verbetering van onze dienstverlening door een betrokken bijdrage aan de ontwikkeling van dienstverlening in het change proces.
 • Het coachen en begeleiden van je collega’s binnen het servicemanagement en product owner team, waarbij je een stuwende kracht bent om jou en je collega’s naar een hoger niveau te tillen.
 • Je bent Ketenproceseigenaar voor de processen die de financiële risico's van onze klanten beperken en daarmee sparringpartner van de manager Klanten.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de manager Klanten en het MT.  Daarbij geef je de People managers advies over de werkwijze en de efficiëntie in het proces.
 • Uiteraard leg je gemaakte afspraken en punten ter verbetering op concrete en accurate wijze vast.
   

#Dit zijn wij

VfPf werkt, zonder winstoogmerk, samen met schoolbesturen in het primair onderwijs. Met zo’n 110 medewerkers ondersteunen en adviseren we door het hele land. We leveren duurzame oplossingen en maatwerk afgestemd op regionale behoeftes. Onze ambitie is uit te groeien tot hét kenniscentrum voor het primair onderwijs. 

Jij voert je werkzaamheden uit voor onze afdeling Dienstverlening binnen de groep Servicemanagement. Tevens onderhoud je een nauwe samenwerking met de afdeling Klanten.

De sfeer? Open, ontspannen en laagdrempelig. Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en werken samen. Bij ons kun jij jezelf zijn. Expertises bij elkaar brengen en kennis delen staan bij ons centraal. Zo gaan we samen voor het beste resultaat voor de klant. Jij gaat samenwerken met projectleiders en andere experts. Verder werk je samen met stakeholders zoals directie, Mt-leden en collega’s van andere afdelingen.

#Wat bieden wij jou 

Een fijne plek om te werken met veel ruimte om je verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om te groeien en innoveren en onderzoeken samen hoe we jouw talenten zo goed mogelijk kunnen inzetten om uiteindelijk het onderwijs beter te maken. Ook vinden we jouw werkplezier en werk-privé balans belangrijk en zijn we benieuwd naar de behoeftes die jij hebt en hoe we daar als werkgever mede invulling aan kunnen geven. Daarnaast bieden we jou:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 5.072,- p/m o.b.v. 36 uur (Salarisschaal 9 CAOAPG)
 • de mogelijkheid om 32-36 uur te werken
 • een persoonlijk opleidingsbudget
 • een jaarlijks te besteden vitaliteitsbudget van € 200,- (naar rato van datum indiensttreding)
 • de mogelijkheid om activiteiten of instrumenten in te zetten gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid en vitaliteit
 • 25 vakantiedagen en opbouw ATV
 • vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%)
 • uitgebreide pensioenregeling en een volledig door ons betaalde IPAP-verzekering met complete dekking
 • we werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof – thuiswerkplek met laptop en telefoon van de zaak 
 • werk je niet vanuit huis, dan kun je werken op ons kantoor op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas;
 • een NS-Business Card wanneer je naar kantoor reist met openbaar vervoer of een kilometervergoeding voor woon- werkverkeer. 

Word jij onze nieuwe Servicemanager? Dan doen wij er alles aan om jou goed bij ons te laten landen. Dat vinden wij bij VfPf belangrijk.
 

#Wat breng jij mee

Complexe projecten, daar deins jij niet voor terug. Ingewikkelde vraagstukken? Jij maakt ze inzichtelijk. En het projectportfolio? Dat bewaak jij. Jouw gestructureerde manier van werken en je analytische vaardigheden maken dat jij weet hoe je strategie en uitvoering met elkaar verbindt. En met jouw expertise en politiek-bestuurlijke sensitiviteit krijg je daar al je stakeholders in mee. Jij bent de ideale sparringpartner voor uiteenlopende partijen binnen de organisatie en buiten de organisatie.

Daarnaast:

 • heb je minimaal HBO+/ WO werk en -denkniveau, bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond
 • ben je toe aan een tweede of derde stap in je carrière en heb je relevante werkervaring (bij voorkeur als servicemanager of relatiemanager)
 • denk je overstijgend procesmatig en werk je resultaatgericht en tactvol
 • ben je gericht op continue verbetering van de dienstverlening
 • heb je ervaring in het opzetten en uitvoeren van SLA’s en ben je een goede onderhandelaar met oog voor risico’s
 • en ben je klantgericht en communicatief sterk.

#Klaar om het verschil te maken?

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met onze service managent consultant Martijn Nout ([email protected]). Voor vragen omtrent de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Linda Lijmbach (06 - 42 52 81 21 of via mailto:[email protected]).

Je kunt je brief en cv sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina.

Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs. 

Print deze pagina