Terug naar de vraagstukken

#Hoe help ik mijn personeel verder te professionaliseren?

Met de continue veranderingen in het onderwijs en om ons heen is het essentieel dat professionals zich blijven ontwikkelen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook op competentieniveau. Ontdek de mogelijkheden bij VfPf voor coaching, training en ondersteuning van werknemers in het PO.

Deel deze pagina:

Leerkracht met kinderen achter beeldschermen

#Individuele coaching van schoolleiders

Hoe zorgt uw (adjunct-)directeur ervoor dat uw medewerkers op een gezonde manier, en met plezier, (blijven) werken? En hoe houdt of krijgt hij grip  op het verzuim binnen uw school? Persoonlijke coaching kan helpen bij het verder ontwikkelen van kennis, vaardigheden en/of gedrag in de omgeving. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met een lastige situatie of bij weerstand. Een coach denkt met u mee, geeft feedback en biedt handvatten. Voor zo’n coaching on the job traject, gericht op het voorkomen of verbeteren van het verzuim, kunt u de Subsidie Lerend Werken aanvragen.

#Uit de praktijk: coachingstraject met Subsidie Lerend Werken

Lees de ervaringen van schoolleiders die eerder een coachingstraject volgden bij VfPf via de Subsidie Lerend Werken: 

#Ondersteuning voor (her)startende leerkracht

Begint er een nieuwe leerkracht bij u op school die voor de eerste keer (sinds lange tijd weer) voor de klas gaat staan, dan zou u die natuurlijk graag wat extra begeleiding geven voor een goede start. Liefst door iemand met ervaring die de valkuilen en ‘tips & tricks’ kent. Is het lastig om hier ruimte voor vrij te maken? Dan is een mentor on the job echt iets voor uw organisatie. VfPf biedt deze ondersteuning kosteloos aan. Speciaal voor starters die net van de pabo komen, zij-instromers en herintreders. Lees meer over ondersteuning van (her)startende leerkrachten

#Netwerkgroepen voor HR-professionals en schoolleiders

Er zijn meerdere regionale intervisie-/ netwerkgroepen opgericht voor HR-professionals alsook voor schoolleiders. Deze bijeenkomsten vinden plusminus 3x per jaar plaats en actuele HR-vraagstukken voor het onderwijs zijn onderwerp van gesprek. Heeft u interesse en bent u nieuwsgierig welke netwerkgroepen er bij u in de buurt plaatsvinden? Neem dan contact op met uw regioteam

#100-dagen document startende schoolleiders

Voor startende schoolleiders heeft In Mundo het 100-dagen document Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school ontwikkeld. Dit helpt u als beginnende schoolleider om van uw frisse blik gebruik te maken, door bewuster te kijken tijdens de eerste 100 dagen in uw nieuwe rol. Hierdoor krijgt u nog meer inzicht in de boven-en onderstroom van uw organisatie. U vergroot uw systeem- en zelfbewustzijn en daarmee uw impact als schoolleider. Zo kunt u uw leiderschap helderder vormgeven en beter vaststellen wat u samen met uw team, leerlingen en ouders wilt gaan doen. Tip: het AVS organiseert een masterclass rondom dit thema.

#Diverse trainingen en bijeenkomsten

VfPf organiseert regelmatig trainingen en bijeenkomsten op het gebied van welzijn, arbeidsomstandigheden, verzuim en re-integratie. Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor het primair onderwijs en bedoeld voor directieleden, arbocoördinatoren, preventiemedewerkers en personeelsfunctionarissen. Hiervoor betaalt u geen extra kosten. Dit is inbegrepen in de premie die u betaalt. Bekijk onze trainingen bijeenkomsten voor het PO.

Trainingen worden zowel regulier, in projecten (Gezonde Werkdruk en Plan V), als incompany aangeboden. Incompany trainingen zijn mogelijk op gebied van verzuim, vervangingsbeleid of duurzame inzetbaarheid. Interesse? Neem contact op met uw regioteam.

Print deze pagina