#Re-integratieactiviteiten tijdens een werkloosheidsuitkering

Als u in het primair onderwijs heeft gewerkt en een werkloosheidsuitkering ontvangt, dan helpt het Participatiefonds u bij uw re-integratie. Wilt u uw kansen op werk vergroten, dan is het deelnemen aan re-integratieactiviteiten erg belangrijk.

#Informatie en plan van aanpak

De begeleiding van het Participatiefonds begint met een voorlichtingsbijeenkomst in uw regio. Hier krijgt u informatie over uw rechten en plichten en wat het Participatiefonds voor u kan betekenen. Na deze bijeenkomst krijgt u een arbeidskansengesprek en een loopbaanscan. Op basis daarvan gaat u waar nodig aanvullende scholing of training volgen. Samen met uw casemanager stelt u hiervoor een persoonlijk ontwikkelplan op.

#Re-integratiebureaus

Het Participatiefonds werkt samen met diverse re-integratiebureaus, zoals Calder Werkt, Staat van Dienst, Power4People, IDplein, IMK, en USG Restart. Bijvoorbeeld voor een sollicitatietraining, een vakinhoudelijke cursus of individuele coaching.

#E-learnings via Participatiefonds Academie

De Participatiefonds Academie biedt bijscholing binnen het primair onderwijs aan via e-learnings. Dat zijn online cursussen op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, professionele ontwikkeling, 21e eeuwse vaardigheden en specifieke cursussen voor intern begeleiders en schoolleiders. Denk aan onderwerpen als Een uitdagende leeromgeving, Mediawijzer met social media tools, Communiceren met ouders en Persoonlijke effectiviteit

#Omscholing via NCOI

Keert u niet terug in het onderwijs, dan kunt u via het Participatiefonds opleidingen volgen uit het aanbod van NCOI.  Vraag uw casemanager naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

#Uitkeringsrecht korter dan 1 jaar

Is uw uitkeringsrecht korter dan 1 jaar, dan starten wij direct met bemiddeling bij uw zoektocht naar een nieuwe baan.

#Bemiddeling

Het Participatiefonds weet waar de vacatures zijn binnen het onderwijs in uw regio. Wij helpen bij de bemiddeling tussen u en de werkgever. Samen gaan we op zoek naar de juiste match. Om aan de verplichtingen die bij uw uitkering horen te voldoen, vragen wij u om:

  • uw profiel aan te maken op de Onderwijsvacaturebank  en te zoeken naar passende vacatures;
  • u aan te melden bij regionale transfer centra (RTC’s) en pools in uw werkgebied;
  • deel te nemen aan speeddates die het Participatiefonds in uw regio organiseert.

Uw casemanager kan u hierbij helpen en adviseren.

#Heeft u vragen?

Neem gerust contact op met het casemanagementteam van het Participatiefonds. We helpen u graag!

Telefoonnummer

010 217 76 30 elke werkdag van 10.00 - 12.30 uur en van 13.30 – 16.00 uur

E-mailadres

casemanagement@vfpf.org