#Re-integratieactiviteiten tijdens een werkloosheidsuitkering

Als u in het primair onderwijs heeft gewerkt en een werkloosheidsuitkering ontvangt, dan helpt het Participatiefonds u bij uw re-integratie. Wilt u uw kansen op werk vergroten, dan is het deelnemen aan re-integratieactiviteiten erg belangrijk.

#Informatie en plan van aanpak

De begeleiding van het Participatiefonds begint met een welkomstbrief en een telefonische kennismaking. Informatie over uw rechten en plichten en wat het Participatiefonds voor u kan betekenen vindt u op deze site. Daarna krijgt u een arbeidskansengesprek en een loopbaanscan. Op basis daarvan gaat u waar nodig aanvullende scholing of training volgen. Samen met uw casemanager stelt u hiervoor een persoonlijk plan van aanpak op.

#Re-integratiebureaus

Het Participatiefonds werkt samen met diverse re-integratiebureaus, zoals Calder Werkt, Staat van Dienst, Power4People, IDplein, IMK, en USG Restart. Bijvoorbeeld voor een sollicitatietraining, een vakinhoudelijke cursus of individuele coaching.

#E-learnings via Participatiefonds Academie

De Participatiefonds Academie biedt bijscholing binnen het primair onderwijs aan via e-learnings. Dat zijn online cursussen op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, professionele ontwikkeling, 21e eeuwse vaardigheden en specifieke cursussen voor intern begeleiders en schoolleiders. Denk aan onderwerpen als Een uitdagende leeromgeving, Mediawijzer met social media tools, Communiceren met ouders en Persoonlijke effectiviteit.

Uw casemanager kan u hiervoor aanmelden.

#Omscholing via NCOI

Keert u niet terug in het onderwijs, dan kunt u via het Participatiefonds opleidingen volgen uit het aanbod van NCOI. Vraag uw casemanager naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

#Bemiddeling

Het Participatiefonds weet waar de vacatures zijn binnen het onderwijs in uw regio. Wij helpen bij de bemiddeling tussen u en de werkgever. Samen gaan we op zoek naar de juiste match. Om aan de verplichtingen die bij uw uitkering horen te voldoen, vragen wij u om:

Uw casemanager kan u hierbij helpen en adviseren.

#Heeft u vragen?

Het casemanagementteam van het Participatiefonds staat voor u klaar. We helpen u graag!

Neem gerust contact op met uw casemanager. U kunt een bericht sturen via participatieplein.nl.

Heeft u geen contactgegevens van uw casemanager, bel ons dan via telefoonnummer 088 - 837 30 30 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).