#Sterker met stress

Er zijn een hoop stress gerelateerde klachten in het onderwijs. Stress willen vermijden is onrealistisch en ook absoluut geen oplossing. Want stress is juist ook ontzettend nodig. Versterk uw team dus met de kracht van stress. Wanneer teams positief tegenover stress staan, dan draagt dat bij aan een gezondere leeromgeving. Hoe dat werkt? Het begint bij de juiste mindset ontwikkelen. Dat kan door middel van Kana VR, een serious game.

Deel deze pagina:

Vrouw in het onderwijs met VR bril

#De positieve effecten van stress

"Stress" heeft een slechte naam. Al jarenlang gaan wij er vanuit dat stress ons ziek maakt en het risico op zowat alles verhoogt, van een gewone verkoudheid tot burn-out en hart- en vaatziekten. Maar uit onderzoek aan onder meer de Stanford en Harvard University blijkt inmiddels dat stress juist positieve effecten kan hebben. Stress kan zelfs gezond zijn.

Wist je dat

Als de houding ten opzichte van stress verandert voelt men zich niet alleen mentaal gezonder, ook het lichaam verandert mee, tot op celniveau. Dit noemt met een positieve stressmindset.

#Leer omgaan met stress met de VR-game Kana

Een positieve stressmindset maakt uw team veerkrachtig en zorgt voor voor mentale en sociale ontwikkeling. Dit kan je trainen door middel van Kana VR, een zogenaamde serious game. Hiermee train je de  houding ten opzichte van stress in de wereld van Virtual Reality (VR).  De VR-bril en de sensor geven real-time informatie over de huidige stresstoestand (biofeedback). Met deze stressfeedback ga je direct aan de slag en train je middels allerlei opdrachten je brein. Je wordt gestimuleerd om je brein te activeren, zowel op het gebied van stress als het herstel ervan.  

 

#Wat levert sterker met stress voor uw team op?

Aan de slag met uw team? Samen ontdekken jullie dat iedereen stress ervaart, maar dat men hier verschillend mee omgaat.  De individuele mindset is hierop van invloed en deze kan met elkaar getraind worden. Dankzij de biofeedback kunnen teamleden daadwerkelijk spelen met hun eigen stresssysteem. Deze ervaringen helpen hen sneller te begrijpen hoe het systeem bij hen en de ander in elkaar zit.

Teams leren hun stresssysteem op een goede manier te gebruiken met als resultaat:

  • Preventie van uitval en verloop
  • Sterke onderlinge samenwerking en communicatie
  • Persoonlijke groei en performance
  • Gezonde stresscadans tussen werk en privé

#Maak met uw team kennis met Kana VR

Voor bestuur, directie en HR bieden we een demo van anderhalf uur ter kennismaking met Stressjam en de kracht en werking van virtual reality. In aanvulling op de kennismakingsdemo is er de mogelijkheid een verdiepende workshop en/of een training te boeken voor teams (tot max. 12 personen). Deze duurt maximaal 4 uur en biedt u een mooie opening om op teamniveau met elkaar het gesprek over stress en werkdruk aan te gaan en hier gezamenlijke afspraken over te maken. Deze dienstverlening valt onder de BGZ-premie en brengt geen extra kosten met zich mee.   

 

#Hoe ziet een serious game eruit?

Print deze pagina