#Sterker met stress

De cijfers liegen er niet om en iedereen is zich er van bewust dat er iets moet gebeuren met stressgerelateerde klachten in het onderwijs. Stress willen vermijden is onrealistisch en ook absoluut geen oplossing. Het is namelijk ook ontzettend nodig. Het is de hoogste tijd voor een andere kijk op stress, een positieve stressmindset. Versterk uw team juist met de kracht van stress. Want wanneer teams positief tegenover stress staan, dan draagt dat bij aan een gezondere werkomgeving. Hoe dat werkt? Het begint met het verkrijgen van inzicht in het persoonlijke stressysteem door middel van Kana VR, een serious game.

Deel deze pagina:

Vrouw in het onderwijs met VR bril

#Hoe werkt dat Virtual Reality?

De kracht van Virtual Reality is de onderdompeling in een magische, meeslepende en interactieve digitale omgeving. VR is ontzettend effectief voor training en bewustwording want met deze manier van leren worden complexe concepten begrijpelijker. Teamleden leren zo over hun persoonlijke stresssysteem én dat van hun collega. 

#De positieve effecten van stress

"Stress" heeft een slechte naam. Al jarenlang gaan wij er vanuit dat stress ons ziek maakt en het risico op zowat alles verhoogt, van een gewone verkoudheid tot burn-out en hart- en vaatziekten. Maar uit onderzoek aan onder meer de Stanford en Harvard University blijkt inmiddels dat stress juist positieve effecten kan hebben. Stress kan zelfs gezond zijn. Door de mindset te veranderen en slim om te gaan met stress ontstaat er meer controle en creëert men gezonde stressritmes. Daardoor kan je met stress presteren wanneer nodig, sneller herstellen en de algehele gezondheid verbeteren. Dus sterker met stress!

Wist je dat

Als de houding ten opzichte van stress verandert voelt men zich niet alleen mentaal gezonder, ook het lichaam verandert mee, tot op celniveau. Dit noemt met een positieve stressmindset.

#Wat levert sterker met stress voor uw team op?

Aan de slag met uw team? Samen ontdekken jullie dat iedereen stress ervaart, maar dat de reactie hierop voor iedereen verschillend is. Via psycho-educatie en prikkelende opdrachten leren uw medewerkers stress bij zichzelf en hun collega's beter begrijpen. Zij gaan daadwerkelijk aan de slag met hun stresssysteem. Zo leren ze stress gebruiken in plaats van ontwijken en er last van hebben. 

Teams leren hun stresssysteem op een goede manier te gebruiken met als resultaat:

  • Preventie van uitval en verloop
  • Sterke onderlinge samenwerking en communicatie
  • Persoonlijke groei en performance
  • Gezonde stresscadans tussen werk en privé

#Maak met uw team kennis met Kana VR

Voor bestuur, directie en HR bieden we een demo van anderhalf uur ter kennismaking met deze  dienstverlening en de kracht en werking van virtual reality. In aanvulling op de kennismakingsdemo is er de mogelijkheid een verdiepende workshop te boeken voor teams. Deze sessie duurt 3,5 tot 4 uur en biedt een mooie opening om op teamniveau met elkaar het gesprek over stress en werkdruk aan te gaan en hier gezamenlijke afspraken over te maken. Deze dienstverlening valt onder de BGZ-premie en brengt geen extra kosten met zich mee.   

 

#Hoe ziet een serious game eruit?

Print deze pagina