Terug naar de vraagstukken

#Hoe ga ik aan de slag met duurzame inzetbaarheid?

Leerkrachten die fit, gezond, gemotiveerd en met plezier voor de klas staan. Die nu inzetbaar zijn maar ook in de toekomst... Hoe pak je dat aan? Hoe implementeer je duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Daar helpen wij u graag bij.

Leerkracht voor digibord

#Waarom is duurzame inzetbaarheid zo belangrijk?

Als je het de leerkrachten zelf vraagt hebben zij het mooiste vak dat er bestaat. En toch staat het onderwijs voor grote uitdagingen als het komt op het inzetbaar houden van medewerkers. 

Lesgeven tijdens het coronavirus, lerarentekorten, ziekteverzuim en uitval. Veel leraren gaan met pensioen de komende jaren terwijl er onvoldoende instroom is van nieuwe leraren. Het vak lijkt te kampen met een slecht imago terwijl het juist zo'n mooi beroep is.

Hoogste tijd dus om aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid en werkplezier! Alleen met gezonde, gemotiveerde en professionele leerkrachten lukt het om goed onderwijs te bieden.

#Kom naar ons spreekuur over duurzame inzetbaarheid

Hoe kom je tot een visie en aanpak op duurzame inzetbaarheid? Hoe worden de duurzame inzetbaarheidsuren verantwoord ingezet? Allemaal vragen die u zou kunnen hebben over dit thema. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan ons online Spreekuur duurzame inzetbaarheid. U krijgt hier alle kans uw vragen te stellen en ideeën en ervaringen te delen. 

Kijk in onze agenda voor alle data of klik hier voor meer info. 

#Direct aan de slag met een 5 stappenplan

Wilt u direct aan de slag? Wij helpen u hier graag bij. U kunt contact opnemen met één van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid via duurzameinzetbaarheid@vfpf.nl

In slechts 5 stappen helpen wij schoolbesturen om een aanpak op duurzame inzetbaarheid praktisch vorm te geven. De aanpak is maatwerk, we sluiten aan bij uw behoeften. Ook de inzet van losse interventies is mogelijk.

5 stappen om aan de slag te gaan met DI

#Hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid in uw bestuur?

Hoe ziet de duurzame inzetbaarheid eruit in uw bestuur? Hoe gaat uw team actief aan de slag met dit thema? Welke instrumenten kunnen u hierbij helpen? Voor elk bestuur is dat anders, afhankelijk van de wensen en behoeften. Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden die passend kunnen zijn bij uw op maat duurzame inzetbaarheidsbeleid.

#Inspiratie van binnen en buiten de sector

'Aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid is leuk, geeft energie, creëert nieuwe kansen en mogelijkheden het beste uit mensen en je schoolorganisatie te halen!'

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp in het onderwijs maar natuurlijk ook in veel andere branches. Binnen en buiten het onderwijs werken mensen hard om het bewustzijn over dit onderwerp te vergroten. We spraken met professionals van basisscholen én professionals van buiten het onderwijs en vroegen hen hoe het beleid op duurzame inzetbaarheid er binnen hun organisatie uitziet.

Met o.a. Mieke Schaminée van de Rabobank, Eva Naaijkens van de Alan Turingschool en Rik-Jan Modderkolk van Pon.

Lees hier alle inspirerende verhalen.

#In het kort

Links

  • Spreekuren Duurzame Inzetbaarheid — 
    vfpf.nl
  • Verdieping: theorie, artikelen, boeken, websites — 
    vfpf.nl
  • Het Generatiepact is een instrument dat bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers — 
    vfpf.nl