#VfPf adviseurs zijn RADI gecertificeerd

Leerkrachten die fit, gezond, gemotiveerd en met plezier voor de klas staan. Die nú inzetbaar zijn maar ook in de toekomst. Daar zetten wij ons als VfPf voor in. Veel van onze product- en dienstverlening is hier dan ook specifiek op toegespitst, en we hechten veel waarde aan de kwaliteit ervan. Hierdoor zijn we niet alleen kritisch in onze keuze voor samenwerkingspartners maar ook kritische op onszelf als dienstverlener. Daarom zijn vanaf voorjaar 2022 (bijna al) onze VfPf adviseurs Arbeid en Vitaliteit RADI® gecertificeerd.

Deel deze pagina:

Groepsfoto RADI® -gecertificeerde VfPf adviseurs
Groepsfoto uitreiking RADI®-certificering VfPf adviseurs

#Wat is RADI®?

RADI® staat voor Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Een RADI® adviseur heeft een 10 maanden durende beroepsopleiding gevolgd (post bachelor) op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De opleiding loopt langs alle thema’s die bij dit onderwerp horen, van arbeidsmarktontwikkelingen, organisatiekunde en leiderschap tot veranderingsbereidheid, vitaliteit en bevlogenheid. RADI® adviseurs vinden het juiste vertrekpunt in uw organisatie en zijn vervolgens in staat een strategisch advies te geven dat gepaard gaat met een degelijke bedrijfseconomische onderbouwing. Ze zijn opgeleid als echte “huisartsen”; het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over medewerkers in uw organisatie. 

RADI® adviseurs zijn uniek omdat ze als organisatieadviseur toekomstgericht zijn. Ze analyseren niet alleen uw huidige situatie en geven hierover advies, ze kijken ook naar de lange termijn en het toekomstbestendig maken van uw organisatie.

#Nooit uitgeleerd: permanente educatie

Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit, cultuur en leiderschap. Daarnaast spelen maatschappelijke, technologische en economische ontwikkeling ook een rol. Deze (externe) factoren zijn voortdurend aan verandering onderhevig en duurzame inzetbaarheid beweegt hierin mee. Een RADI® adviseur is daarom nooit uitgeleerd. Elke 12 maanden dienen ze minimaal 24 PE (permanente educatie eisen) punten te behalen om hun certificering te behouden. U kunt er dus zeker van zijn dat de kennis van onze adviseurs altijd up-to-date is en blijft.

#Wat kunnen onze RADI® gecertificeerde VfPf adviseurs Arbeid en Vitaliteit voor u betekenen?

Met hun jarenlange ervaring springen onze adviseurs Arbeid en Vitaliteit moeiteloos in op onderwerpen die bij u spelen. Denk daarbij aan verzuim, werkdruk en arbo. Het maakt daarbij niet uit hoe groot uw vraag is, er is altijd een passende oplossing om uw schoolorganisatie weer gezond te maken. Ook kijken ze naar zaken die al goed gaan binnen uw organisatie en hoe deze verder uitgebouwd kunnen worden. Als RADI® adviseur zijn ze een stevige gesprekspartner voor leidinggevenden en directie, met een overstijgende kijk op organisatievraagstukken en financiële afwegingen. Ze ondersteunen u bij het analyseren van uw huidige situatie in relatie tot duurzame inzetbaarheid: wat zijn de (potentiële) risico’s, waar ligt de behoeft op en welke mogelijkheden zijn er al aanwezig? Ze kunnen op strategisch niveau een Duurzaam Inzetbaarheidsplan voor u maken met praktische haalbare aanbevelingen waarbij aandacht is besteed aan de uitvoering ervan. Hierbij zetten ze ook de product- en dienstverlening van VfPf in.

#RADI® gecertificeerde VfPf adviseurs in uw regio

Onze RADI® gecertificeerde VfPf adviseurs Arbeid en Vitaliteit zijn onderdeel van onze regioteams. De regioteams zijn er voor álle schoolbesturen in het primair onderwijs. Eigenrisicodrager of niet. De teamleden adviseren en ondersteunen u op het gebied personeelsbeleid, verzuimpreventie, arbozaken en re-integratie. Lees hier meer over de werkwijze van onze regioteams. Direct contact opnemen met het team in uw regio kan natuurlijk ook.

Print deze pagina