#Werkgeversportaal Pf

Beëindigt u het (tijdelijke) dienstverband van een werknemer? Dan betaalt het Participatiefonds onder voorwaarden (een deel van) de uitkeringskosten. Ligt de laatste contractdag vóór 1-8-2022? Dan kon u tot en met 31 januari 2023 u via het Werkgeversportaal Pf een vergoedingsverzoek voor deze uitkeringskosten indienen. Bij een laatste contractdag op of na 1-8-2022 gebruikt u het nieuwe portaal Mijn Pf.

#Indienen vergoedingverzoek t/m uiterlijk 31-1-2023

Het Werkgeversportaal Pf is voor vergoedingsverzoeken voor uitkeringskosten die onder het 'oude' Reglement Pf vallen. Dus voor uitkeringen die ontstaan bij een laatste contractdag vóór 1 augustus 2022.

Tot en met 31 januari 2023 kon u een nieuw vergoedingsverzoek onder het oude reglement indienen in het Werkgeversportaal Pf. Nu is dit niet meer mogelijk.
Al ingediende vergoedingsverzoeken worden nog wel afgehandeld in het Werkgeversportaal Pf.

Is er voor een uitkering met laatste contractdag vóór 1-8-2022 geen vergoedingsverzoek ingediend? Dan verschijnt deze in het portaal Mijn Pf. U kunt daar geen verzoek indienen. Na 4 weken verschijnt automatisch de beschikking voor een eigen bijdrage van 50% van de uitkeringskosten in Mijn Pf.  

Ligt de laatste contractdag bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst op of na 1 augustus 2022? Dan wordt de uitkering die daaruit ontstaat automatisch getoond in het nieuwe portaal Mijn Pf. U krijgt daarvan een e-mailnotificatie.

Kalenders met overgangsdatum van gebruik Mijn Pf

#Overzetten gegevens van Werkgeversportaal Pf naar Mijn Pf

In juni 2023 zijn alle vergoedingsverzoeken onder het oude Reglement Pf afgehandeld en 'bevriest' het Werkgeversportaal Pf. Tot en met september kunt u daar nog wel inloggen en gegevens inzien. Op 1 oktober 2023 gaat het portaal definitief dicht.

Eind juni 2023 zetten we de relevante gegevens van uitkeringen uit het Werkgeversportaal Pf over naar Mijn Pf. Zo krijgt u inzicht in uw uitkeringskosten op één centrale plek.

Vanwege deze 'migratie' is Mijn Pf op donderdag 29 en vrijdag 30 juni dicht. Hier leest u daar meer over.

Nota's voor uitkeringskosten via Mijn Pf
Zodra Pf de eigen bijdrage aan de uitkeringskosten voor u als werkgever heeft vastgesteld, brengen wij die maandelijks bij u in rekening via de nota's in Mijn Pf. Ook voor de kosten van uitkeringen onder het oude reglement vindt u de nota's die u moet betalen in Mijn Pf. DUO verrekent die niet meer met de maandelijkse rijksbekostiging (Ofb).

Werkgeversportaal Pf en Mijn Pf naast elkaar

#Aanvraag toegangscode Werkgeversportaal Pf

Voor het Werkgeversportaal Pf  heeft u een toegangscode nodig. Deze vraagt u aan bij de Helpdesk van het Participatiefonds. U moet hierbij de volgende gegevens aanleveren:

  • aanhef en naam van de gebruiker
  • telefoonnummer waarop de gebruiker de TAN-code kan ontvangen (mobiel of vast)
  • het zakelijk e-mailadres van de gebruiker (op persoonsniveau)
  • het BG-nummer (nummer van het bevoegd gezag)

Het is sinds de invoering van de AVG voor een schoolbestuur niet meer mogelijk om zelf extra toegangsaccounts aan te maken via het werkgeversportaal. Dergelijke extra accounts worden alleen nog verstrekt door het Participatiefonds, op uw verzoek.

#Inloggen Werkgeversportaal Pf

U logt in met uw e-mailadres. U ontvangt dan telefonisch een TAN-code via sms of gesproken bericht. Met de TAN-code logt u vervolgens in in het werkgeversportaal. Voert u 3 keer een foute TAN-code in, dan wordt uw gebruikersaccount voor 1 uur geblokkeerd. Hebt u geen TAN-code ontvangen? Vul dan nog een keer uw e-mailadres in het voorgaande scherm in.

#Dashboard

Zodra u bent ingelogd in het werkgeversportaal, komt u op een overzichtspagina (uw ‘dashboard’). Hier vindt u eerder ingediende vergoedingsverzoeken. In het dashboard kunt u vervolgens de status van uw vergoedingsverzoek volgen.

#Gebruikersvoorwaarden

Op het gebruik van het werkgeversportaal zijn de Gebruiksvoorwaarden werkgeversportaal Pf van toepassing. 

#Contact

Heeft u een vraag over het portaal of wilt u een toegangscode aanvragen?

Onze helpdesk staat op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor u klaar.

Helpdesk Vf en Pf:

T: 088 - 605 51 55  | E: [email protected]   

Print deze pagina