Terug naar Actueel

#Inspiratiesessie voor schoolleiders over duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning

Nieuws

Hoe zet je duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning in om je schoolteam toekomstbestendig te maken? Als schoolleider wil je ervoor zorgen dat je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien en er voor iedereen een passende plek is die aansluit bij de schoolvisie. De AVS en VfPf inspireren je graag om hier stappen in te zetten met een sessie over de thema’s Duurzame Inzetbaarheid en Strategische Personeelsplanning.

Deel deze pagina:

Schoolleiders in gesprek rond de tafel met gespreksleider

#Dinsdagmiddag in april

We organiseren de sessie over deze twee onderwerpen op diverse locaties verspreid over het land. De sessie vindt plaats op dinsdagmiddag 11 en op 18 april, van 13.00 tot 17.00 uur, zodat je kunt kiezen welke datum en locatie het beste uitkomt.
Aanmelden kan hier via de website van de AVS.

#Waarom is dit belangrijk voor jou, je team en je school?

Jij als schoolleider hebt invloed op de inzet van duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Ook jij kunt gratis advies inwinnen bij VfPf. Hoor alles over de mogelijkheden in deze inspiratiesessie.

#Bezig zijn met duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning; hoe pak ik dat aan als schoolleider?!

Elke inspiratiesessie bestaat uit twee delen:

Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid: weet jij wat dit precies inhoudt en waarom dit zo belangrijk is, voor jezelf, de medewerkers en de school? Het draagt bij aan o.a. meer werkplezier, een goed werkklimaat, lager ziekteverzuim en behoud van medewerkers (in alle leeftijden). Hoe pak je dat aan als schoolleider? Hoe ga je het gesprek aan over inzetbaarheid en vitaliteit met je medewerker? En, niet onbelangrijk, hoe staat het eigenlijk met jouw eigen DI? Jij als schoolleider kan invloed uitoefenen op de DI van jezelf en je team. Kortom, hoe geef je leiding aan DI en welke leiderschapsstijl is daarbij wenselijk?

Deskundige adviseurs van VfPf nemen je mee in een praktische aanpak op duurzame inzetbaarheid, een gedegen plan dat aansluit bij jouw schoolvisie. Diverse tools (o.a. Dialoogkaart en Bedrijfsscan) helpen je om het gesprek aan te gaan op jouw school.

De bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders die op zoek zijn naar (meer) inspiratie en handvatten om hun scope op het inzetbaarheidsvraagstuk te verbreden. Er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Strategische personeelsplanning
Heb je je dreamteam in huis en is dit team klaar voor de toekomst? Of kom je tekort en heb je nog nieuwe collega’s nodig met misschien ook andere kwaliteiten? Waar haal je die nieuwe collega’s vandaan in een krappe arbeidsmarkt? Welke oplossingen zijn er te bedenken om de continuïteit en kwaliteit van de lessen voor je leerlingen te blijven borgen?

Wij geven je advies en maken samen een doorkijk naar de stoelen en smoelen (met de benodigde kwaliteit) voor de 3 tot 5 jaren die voor je liggen. Dit doen we met behulp van instrumenten specifiek voor de sector PO. Je komt te weten waar er per functiegroep gaten in je toekomstige dreamteam ontstaan en aan welke knoppen je kunt draaien die naar andere scenario’s en oplossingen leiden. En je ontdekt dan ook of deze scenario’s binnen je begroting passen.

 

#Plaatsen en datum:

Hengelo: 11 april - Van der Valk Hengelo
Assen: 18 april - People@places Assen
Zutphen: 18 april - Fletcher Hotel Zupthen
Venlo: 11 april - De Maashof
Den Bosch: 18 april - Van der Valk Hotel Nuland
Goes: 11 april - Op ’t Hof Olmenstein
Rotterdam: 18 april - FlexLounge
Voorschoten: 11 april - Tante Tokkie
Woerden: 18 april - Hofclub Woerden
Alkmaar: 11 april - Ronduit Onderwijs
Amsterdam: 18 april - Amsterdam Art Center

Elke bijeenkomst is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.
Meld je hier aan voor één van de data.

Print deze pagina