Terug naar Actueel

#VfPf focust op: De Week van de Arbo

Nieuws

Veilig & gezond werken begint bij goede arbeidsomstandigheden. De regels staan in de Arbowet. Zowel de werkgever als de werknemer zijn verantwoordelijk voor die gezonde en veilige werkplek. Maar hoe geef je hier binnen het primair onderwijs praktisch invulling aan, wie heb je nodig en waar kun je de juiste informatie vinden? Tijdens de focusweek (11- 15 maart 2024) nemen wij je mee in deze thema’s én kun je daarna zelf praktisch aan de slag met veilig en gezond werken!

Deel deze pagina:

Plaatje voor de arbofocusweek 2024

#Aan de slag met arbo: inspirerende sessies

Als werkgever moet je zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en hierover het schoolteam informeren en instrueren. De werknemer heeft de verantwoordelijkheid om binnen deze omstandigheden zijn of haar werk veilig uit te voeren. 

Tijdens de focusweek hebben we voor alle doelgroepen inspirerende sessies samengesteld. De onderwerpen variëren van het netwerken met verschillende preventiemedewerkers uit het primair onderwijs tot een podcastaflevering over de meerwaarde van een bovenschoolse preventiemedewerker. En van een inspiratiesessie over het belang van gezonde luchtkwaliteit in het schoolgebouw tot het wegwijs worden in de vernieuwde Arbomeester en de impact voor het PO met een preventief medisch onderzoek. 

#Programma 11-15 maart 2024 

#Ben jij erbij?

Ben jij preventiemedewerker, schoolleider, arbocoördinator of vanuit een andere rol geïnteresseerd in arbo? Bekijk onze agenda voor alle bijeenkomsten en tijden en meld je direct aan. Tot dan!

Agenda & aanmeldenAgenda & aanmelden

#Maak kennis met de vernieuwde Arbomeester

Arbowet, Arbobesluit, Arboregeling: er staan veel eisen in wet- en regelgeving waar u als werkgever aan moet voldoen. Kun je als schoolbestuur hier wat hulp bij gebruiken? Wij ondersteunen je graag. Wist je dat je bijvoorbeeld onze RI&E-tool de Arbomeester kosteloos kunt gebruiken? Dit branche erkende instrument is speciaal voor het primair onderwijs ontwikkeld en onlangs vernieuwd. Nu nóg gebruiksvriendelijker!

De preventiemedewerkers op school vullen deze in en maken aan de hand van de uitkomsten een actieplan. Het is vaak makkelijker dan besturen denken. De online tool loodst je door de te checken punten en genereert automatisch een lijst van aandachtspunten. Door de koppeling met de Arbocatalogus PO kom je snel op het spoor van passende oplossingsrichtingen.  

#Een veilige en gezonde werkomgeving: wij helpen je graag!

Heb je vragen over arbo, de Arbomeester of de Arbocatalogus PO? We organiseren regelmatig sessies over arbozaken en geven trainingen aan preventiemedewerkers op verschillende niveaus. Ook buiten de focusweek denken wij graag met je mee! Neem contact op met jouw regiocoördinator.

Tags:Arbo
Print deze pagina