Terug naar Actueel

Deel deze pagina:

#VfPf focust op: De Week van de Arbo

Nieuws

Structurele aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de school door middel van de RI&E én een actieve rol van de preventiemedewerker dragen bij aan de inzetbaarheid van medewerkers, en dat is belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat Arbo daadwerkelijk de aandacht krijgt die het verdient? Daar ligt de focus op in de week van 6 tot 10 februari 2023.

Afbeelding van de Week van de Arbo

#Aanmelden voor de verschillende sessies kan vanaf nu!

De onderwerpen variëren van het omzetten van de knelpunten uit de RI&E tot het toetsen van de RI&E en verdieping op specifieke RI&E-onderdelen. Zo neemt expert Jannie de Jong de deelnemers mee in de wereld van intimidatie, geweld en agressie op school en vertelt Stephan Hoeymans meer over het binnenklimaat, gevaarlijke stoffen en de keuring van arbeidsmiddelen op school.

Bekijk onze agenda voor alle bijeenkomsten en tijden. 

#Programma 6-10 februari 2023

#Tips!

Boekentip
Help, ik word gemanipuleerd (Jannie de Jong) - over het omgaan met ondermijnende collega’s, klanten en leidinggevenden.

Filmpjes
www.agressietraining.nl - filmpjes over het thema agressie, geweld en intimidatie.

Podcasts
www.agressiegeweld.nl - podcasts rondom het thema agressie en geweld.

 

#De Arbomeester kan u helpen

Arbowet, Arbobesluit, Arboregeling: er staan veel eisen in wet- en regelgeving waar u als werkgever aan moet voldoen. Kunt u als schoolbestuur hier wat hulp bij gebruiken? Wij ondersteunen u graag. Wist u dat u bijvoorbeeld onze RI&E-tool de Arbomeester kosteloos kunt gebruiken? Dit branche erkende instrument is speciaal voor het primair onderwijs ontwikkeld.

De preventiemedewerkers op school vullen deze in en maken aan de hand van de uitkomsten een actieplan. Het is vaak makkelijker dan besturen denken. De online tool loodst u door de te checken punten en genereert automatisch een lijst van aandachtspunten. Door de koppeling met de Arbocatalogus PO komt u snel op het spoor van passende oplossingsrichtingen.  

#Een veilige en gezonde werkomgeving creëren 

Heeft u vragen over Arbo, de Arbomeester of de Arbocatalogus PO? We organiseren regelmatig sessies over Arbozaken en geven trainingen aan preventiemedewerkers op verschillende niveaus.

Ook buiten de focusweek denken wij graag met u mee! Neem contact op met uw regiocoördinator.  

 

Print deze pagina