#Breng krachten en kwetsbaarheden in kaart met de Teamanalyse

Op basis van ervaring en dagelijkse interactie heeft u als leidinggevende vaak een algemeen beeld van de duurzame inzetbaarheid van uw team. Het nadeel van dit bekende ‘buikgevoel’ is dat de details missen. En juist die kunnen het verschil maken tussen een medewerker die met plezier bij u blijft werken of op termijn vertrekt óf wellicht uitvalt. Onze Teamanalyse brengt deze belangrijke details in kaart.

Deel deze pagina:

Teamleden aan tafel

#Een sterke schoolorganisatie vraagt om een sterk team

Binnen gezonde, sterke schoolorganisaties komt het beste onderwijs tot stand. Uw schoolorganisatie gezonder en sterker maken én houden, vraagt om een team van medewerkers dat een maximale bijdrage kan leveren aan het succes van uw organisatie. Zowel nu als in de toekomst. In dit team wordt het potentieel van iedere medewerker benut, zitten de juiste mensen op de juiste plekken, is er ruimte voor ontwikkeling en groei en wordt de duurzame inzetbaarheid bewaakt. Dit klinkt logisch maar blijkt in de praktijk -en waan van de dag- vaak niet vanzelfsprekend.

#Van gevoel naar inzicht met de Teamanalyse

Speciaal voor het primair onderwijs heeft VfPf een Teamanalyse tool ontwikkeld. Met dit instrument kunt u als schoolleider inzichtelijk maken hoe uw team er daadwekelijk voor staat en hoe toekomstbestendig het is. Met andere woorden: het laat zien of het algemene beeld dat er over het team is écht klopt. 
De analyse toont waar de kansen liggen en hoe u het potentieel van het team verder kunt benutten zodat het optimaal kan bijdragen aan de doelen van de schoolorganisatie. Ook brengt het de kwetsbaarheden (risico’s) in kaart die meer aandacht en investering vragen. Door hierop actie te ondernemen kunt u ook op lange termijn de inzetbaarheid van het team waarborgen. U maakt dus als het ware een SWOT-analyse van uw team op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 

Overzichtsafbeelding van de Teamanalyse
Voorbeeld van de Teamanalyse

#Aan de slag met de Teamanalyse

De Teamanalyse is een waardevol instrument als u wilt weten hoe het gesteld staat met de duurzame inzetbaarheid van uw team. Het kan los worden ingezet maar ook als verdieping of verbreding in combinatie met bijvoorbeeld Strategische Personeelsplanning

Hoe vitaal is uw team, hoe wendbaar en veerkrachtig zijn de medewerkers, welke talenten en competenties zijn er al in huis? Wat is het potentieel van het team en wat is er nog nodig om zowel nu als later succesvol bij te dragen aan doelstellingen van uw professionele schoolorganisatie? De Teamanalyse helpt u antwoord te geven op deze belangrijke vragen en stelt u in staat om onder begeleiding van uw VfPf-adviseur een plan van aanpak uit te stippelen zodat uw medewerkers en het team als geheel beter voorbereid zijn op de toekomst. 

Neem contact op met het regioteam bij u in de buurt voor meer informatie en het inplannen van een afspraak.

Print deze pagina