Terug naar Actueel

#Een vernieuwd Mijn Vf – overzichtelijker en makkelijker!

Nieuws

Vanaf 30 september ziet een deel van Mijn Vf er anders uit. Dan zijn de onderdelen Declaraties en Poolinzet vernieuwd. Het menu is logischer ingedeeld en de gegevens worden overzichtelijker gepresenteerd. En dat werkt een stuk prettiger.

Beeldscherm met een vernieuwd Mijn Vf

#Sneak preview…

Benieuwd hoe het vernieuwde Mijn Vf eruit gaat zien? Deze video geeft een voorproefje.

#Zelf alvast door het vernieuwde Mijn Vf klikken?

We hebben een demoversie van het vernieuwde Mijn Vf voor u gemaakt. Hier kunt u zelf op uw eigen moment en in eigen tempo doorheen klikken. Om alvast te wennen aan de nieuwe look en de nieuwe overzichten. De gegevens in deze demoversie zijn fictief. U kunt wel zelf gegevens invullen, maar die worden niet opgeslagen. 

> Naar de demoversie van Mijn Vf

#Meer uitleg in ons webinar over Declaraties

We nemen u graag mee langs alle pagina’s van het vernieuwde Mijn Vf om de verbeteringen die eraan zitten te komen toe te lichten. 

In deze video vertellen we u alles over het vernieuwde onderdeel Declaraties.

#Webinar over Poolinzet

Beheert u een pool en doet u de poolinzetverantwoording in Mijn Vf? Dan is dit webinar speciaal voor u. 

#Welke verbeteringen gaat u zien vanaf 30 september?

 • Logisch menu: Het menu is logischer: alles wat met Declaraties te maken heeft (regulier, externe vervanging, cases en nadeclaraties) staat straks bij elkaar onder één menu. Alles voor Poolinzet, inclusief de jaarafrekening staat ook onder één knop.  
 • Geen codes maar omschrijving: Signalen en statussen zijn voortaan duidelijk omschreven, i.p.v. dat er alleen een code staat. U ziet direct hoe een declaratie ervoor staat en wat u eventueel moet doen.
 • Overzichtelijk: Alle typen verwerkte declaraties staan na de maandverwerking overzichtelijk op één plek bij elkaar.
 • Makkelijk filteren: Met relevante filters kunt u handige selecties maken van de gegevens die u wilt zien.
 • Resultaten van selecties exporteren: U kunt de resultaten van een selectie exporteren. Daarnaast zijn ook de vertrouwde exports van het totaaloverzicht van alle gegevens beschikbaar.
 • Minder scrollen: Alle gegevens staan straks op 1 pagina zodat u niet meer naar links of rechts in de tabel hoeft te scrollen.
 • Extra uitleg: We hebben op diverse plaatsen extra uitleg toegevoegd die u direct kunt lezen als u het ‘i-tje’ aanklikt. Daarnaast kunt u vanaf elke pagina de handleiding openen.
 • Gecorrigeerde declaraties: Correcties ziet u voortaan terug in de historie van een declaratie. Die hoeft u dus niet meer per maandverwerking op te zoeken.  
 • Concept opslaan: Dient u een declaratie voor externe vervanging in, dan kunt u deze straks tussentijds opslaan als concept.

Kortom: het vernieuwde deel van Mijn Vf geeft meer overzicht en meer focus. U kunt declaraties en poolinzetverantwoordingen makkelijker terugvinden!

#Wat blijft hetzelfde?

 • Inloggen: De manier waarop u inlogt verandert niet.
 • Reglement Vf: Er zijn geen aanpassingen in het Reglement Vf. De voorwaarden voor vergoeding van declaraties en poolinzet, zoals die omschreven staan in het Reglement Vf, wijzigen niet.  
 • Indienproces: Ook het proces om declaraties in te dienen wordt niet anders. De stappen blijven dus gelijk, maar door de nieuwe vormgeving en indeling ziet alles er overzichtelijker uit, wat het voor u makkelijker maakt.
 • Aanleveren PSA-gegevens: De manier waarop u uw gegevens aanlevert bij Mijn Vf blijft hetzelfde.

#Switchen tussen huidige en vernieuwde deel van het portaal

We hebben alleen alles wat te maken heeft met Declaraties en Poolinzet verbeterd. De onderdelen Premienota’s, Jaarafrekening Bonus malus, Subsidies, Verzuimgegevens en Nieuws/Actueel blijven nog even in de huidige stijl. Die worden later vernieuwd. Tijdelijk switcht u dus tussen de oude (huidige) stijl en de nieuwe vormgeving.

switchen

#Eigenrisicodragers merken nog even geen verschil

Schoolbesturen die eigenrisicodrager zijn, zullen nog niets merken van de verbeteringen. Zij voeren immers geen declaraties of poolinzet in en gebruiken Mijn Vf alleen voor de premienota’s of aanvraag van Subsidie Lerend Werken. Die onderdelen blijven nog even in de huidige stijl staan en komen later aan de beurt.   

#Heeft u vragen of suggesties?

Neem gerust contact op met onze helpdesk. De helpdesk Vf en Pf is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. T: 088 - 605 51 55  E: helpdesk@vfpf.nl     

Mijn Vf geeft meer focus, meer overzicht en declaraties zijn makkelijker terug te vinden