Terug naar Actueel

# “Blij met een nieuwe kans”

Artikel

Sinds de zomer van 2018 heeft het Participatiefonds (Pf) de re-integratiebegeleiding voor uitkeringsgerechtigden in het primair onderwijs vernieuwd én uitgebreid en dat werpt zijn vruchten af. Het Onderwijsblad van de AOb interviewde twee werkzoekenden die weer aan de slag zijn en vroeg het Pf naar de achtergronden van het nieuwe beleid.

Deel deze pagina:

Raket krijtbord

#Proefplaatsing

Als je ontslagen wordt is het niet vanzelfsprekend dat je direct weer aan de slag kan. Daarnaast staan schoolbesturen ook niet altijd positief tegenover het aannemen van een WW’er.

“Wij proberen te bemiddelen en te begeleiden. Daarnaast laten we weten dat het vaak gaat om een proefplaatsing van vijftien weken zodat beide partijen kunnen kijken of ze verder willen.” vertelt manager dienstverlening, Herman van Liere in het artikel van de AOb. Van Liere werkte net als casemanager Yvonne Bezemer mee aan het artikel.
 

#Vernieuwd en uitgebreid

Door het vernieuwde en brede pakket aan ondersteuning probeert het Pf deze drempel weg te nemen bij schoolbesturen en iemand in een uitkering weer op weg te helpen naar een nieuwe baan. Zo laat ook Corinne Scherpenisse weten in het artikel. Zij zat ongeveer vijf maanden in de WW en ging met behulp van het Pf weer aan de slag in het onderwijs.

“Mijn zelfvertrouwen was geknapt door die eerste ervaring. Het voelde toch alsof ik een tweederangs leraar was... Ik heb ook de opleiding onderwijsassistent gedaan. Daarom
stelde het fonds voor, rustig als onderwijsassistent op een kleine school te beginnen.”

Lees hier het complete artikel uit het Onderwijsblad van de AOb.

#Regeling Vrijstelling Instroomtoets

In 2019 heeft het Pf de Regeling Vrijstelling Instroomtoets ingevoerd. Dit houdt in dat werkgevers die een uitkeringsgerechtigde in dienst nemen en daarna toch onverhoopt weer afscheid moeten nemen van deze medewerker, de uitkeringskosten zonder toets bij het Participatiefonds in rekening kunnen brengen.

#Onderwijsvacaturebank

Heeft u een vacature op uw school of bent u werkzoekende? Gebruik dan gratis onze Onderwijsvacaturebank.nl

Print deze pagina