Terug naar Actueel

#VfPf focust op: Praktisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Nieuws

Als je het de leerkrachten zelf vraagt hebben zij het mooiste vak dat er bestaat. Toch staat het onderwijs voor grote uitdagingen als het aankomt op het inzetbaar houden van medewerkers. Het rijtje is welbekend: hoge werkdruk, lerarentekort, hoog ziekteverzuim, digitalisering, verandering van de inhoud van het vak, het geven van afstandsonderwijs als gevolg van de coronacrisis en de hierdoor ontstane achterstanden. Hoogste tijd dus om te focussen op duurzame inzetbaarheid en werkplezier door er praktisch mee aan de slag te gaan!

Deel deze pagina:

Illustratie Praktisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid
Praktisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid op 7, 8 en 9 juni

#Laat u inspireren op 7, 8 en 9 juni

Duurzame inzetbaarheid is een breed onderwerp dat veel omvat. Uit onze spreekuren blijkt dat veel schoolleiders en HR-adviseurs niet alleen op zoek zijn naar een werkwijze om het thema gestructureerd op te pakken. De vraag is ook hoe je de vertaalslag maakt naar concrete stappen en met name ook een praktische invulling. Een logische vraag want dat maakt het mogelijk om als organisatie in kleine stappen concreet bezig te zijn met duurzame inzetbaarheid. Want daarmee hoef je niet te wachten tot er een hele analyse en plan van aanpak is gemaakt. En alleen met gezonde, gemotiveerde en professionele leerkrachten lukt het om goed onderwijs te bieden.

Daarom gaan we tijdens een aantal focusdagen praktisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Op 7, 8 en 9 juni houden we speciale inspiratiesessies voor schoolleiders, HR-adviseurs en bestuurders in het PO. Diverse experts presenteren handige tools en nuttige informatie die u direct kunt toepassen in de praktijk.

#Meld u aan voor de inspiratiesessies

#Duurzame inzetbaarheid van A tot Z

Afgelopen november vond onze eerste week van de duurzame inzetbaarheid plaats: Duurzame inzetbaarheid van A tot Z. Tijdens deze (digitale) week van de duurzame inzetbaarheid vertelden wij alles over dit thema, namen wij deelnemers mee op reis naar een leven lang vitaal en met plezier werken in het primair onderwijs. Kijk hier voor een uitgebreide terugblik.

Heeft u vragen over dit thema of wilt u aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uzelf en uw medewerkers? Onze adviseurs denken graag mee. U vindt uw regioteam hier. Of neem een kijkje in onze agenda voor alle (online) bijeenkomsten rondom dit thema, inschrijven is gratis.

 

Print deze pagina