#Welke kosten kan ik vergoed krijgen?
Het Vervangingsfonds en Participatiefonds vergoeden verschillende kosten uit de premie die u maandelijks afdraagt vanuit de lumpsum die u van het ministerie van OCW ontvangt.
Vervangingskosten
Vervangingskosten kunt u vergoed krijgen wanneer uw bestuur premie betaalt voor volledige bekostiging via het Vervangingsfonds of eigenrisicodrager is met een financiële variant.
Via de tool Quick View checkt u snel en eenvoudig of uw vervangingskosten declarabel zijn. De declaratie dient u vervolgens, uiterlijk binnen 3 maanden en 5 werkdagen na afloop van de maand waar de declaratie betrekking op heeft, in via Mijn Vf. Over het algemeen regelt het administratiekantoor dit voor u. De (eind)verantwoordelijkheid voor het indienen van tijdige en rechtmatige declaraties ligt echter bij het schoolbestuur.
De vergoeding wordt berekend op basis van normklassen. Per normklasse wordt een normbedrag per uur berekend waarbij rekening is gehouden met werkgeverslasten. Lees meer over de normklassen en normvergoedingen.
De voorwaarden waar uw declaratie aan moet voldoen leest u in het Reglement Vf.
Heeft u vragen?
Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 - 605 51 55 of helpdesk@vfpf.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
Werkloosheidskosten
Beëindigt u het (tijdelijke) dienstverband van een werknemer? Dan betaalt het Participatiefonds de uitkeringskosten, mits is voldaan aan de voorwaarden. U dient hiertoe een vergoedingsverzoek in via het Werkgeversportaal.
Indienen vergoedingsverzoek
Het vergoedingsverzoek moet uiterlijk binnen 4 weken na de beëindiging van het dienstverband ingediend zijn. Wij raden u echter aan het verzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. Zodra duidelijk is dat een dienstverband wordt beëindigd. U heeft er immers belang bij tijdig te weten wat het Participatiefonds beslist. U ontvangt binnen 8 weken een beslissing van het fonds.
De voorwaarden waar uw vergoedingsverzoek aan moet voldoen leest u in het Reglement Pf.
Rekenhulp Personele Bekostiging Pf
Wilt u de Rekenhulp Personele Bekostiging Pf gebruiken? Er zijn 3 varianten, afhankelijk van de ontslagdatum. U vindt de rekenhulpen onder Reglementen Participatiefonds. Let op: in deze rekentool worden werkdrukgelden/werkdrukmiddelen automatisch ingevuld. Ze worden echter niet meegenomen in de berekening van de ontslagruimte. Lees hier meer.
Heeft u vragen?
Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 - 605 51 55 of helpdesk@vfpf.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
Kosten bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
Iemand die gedeeltelijk arbeidsongeschikt (WGA 35-80%) is en minder dan 50% verdient van wat hij volgens UWV zou kunnen verdienen, gaat er na verloop van tijd vaak enorm in inkomen op achteruit. Om te voorkomen dat gedeeltelijk arbeidsongeschikten in zo’n situatie terecht komen is er de Subsidie Sluitende Aanpak. Het Participatiefonds voert de regeling uit.
De Subsidie Sluitende Aanpak vergoedt:
- De kosten van een pré-advies voor werknemers die 12 maanden ziek zijn, die volgens de bedrijfsarts over restverdiencapaciteit beschikken en van wie een spoedig en duurzaam herstel niet zeker is.
- De kosten van een aanvullende intensieve trajectbegeleiding, gericht op het vinden van een werkkring elders.
- Loonkosten van een gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerker die een dienstverband aangeboden krijgt voor tenminste 12 maanden en voor tenminste 50% van zijn restverdiencapaciteit.
Meer informatie
- Klik hier om meer te lezen over de Subsidie Sluitende Aanpak.
- Download hier de brochure Subsidie Sluitende Aanpak.
Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Casemanagement Re-integratie van het Participatiefonds via 010 - 217 76 30 of casemanagement@vfpf.org. Casemanagement is op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten van coaching on the job van schoolleiders
De Subsidie Lerend Werken is gericht op de professionele ontwikkeling van schoolleiders (directeuren en adjuncten) op het gebied van de verzuimaanpak op school. De subsidie vergoedt 80% van de kosten van een individueel coaching on the job-traject, met een maximum van € 2.500 per schoolleider.
Een extra bijkomstigheid is dat de schoolleider het coachingstraject kan gebruiken voor de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.
De Subsidie Lerend Werken moet, vóór de start van het coachingstraject, aangevraagd worden door de werkgever via Mijn Vf. De werkgever ontvangt vervolgens binnen vier weken het besluit over de verlening en hoogte van de subsidie.
Lees hier meer over de Subsidie Lerend Werken: waarvoor de subsidie bedoeld is, voorwaarden, manier van aanvragen, criteria en stappenplan voor de subsidieaanvraag, criteria waaraan de coach moet voldoen en de niet-subsidiabele activiteiten en kosten.
Heeft u vragen?
Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 - 605 51 55 of helpdesk@vfpf.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
#In het kort
Links
Downloads
- Quick View Vervangingsmogelijkheden (PDF, 3.1MB)
- Rekenhulp personele bekostiging 2017-2018 (XLS, 3.5MB)
- Rekenhulp personele bekostiging 2018-2019 (XLSM, 1.0MB)
- Rekenhulp personele bekostiging 2019-2020 (XLSM, 1.1MB)
- Rekenhulp personele bekostiging 2020-2021 (XLSM, 1.4MB)
- Subsidie Sluitende Aanpak - Brochure preadvies (PDF, 0.2MB)
- Subsidie Lerend Werken - Algemene folder (PDF, 1.3MB)
- Subsidie Lerend Werken - Voorwaarden (PDF, 0.5MB)