Terug naar Actueel

#Besturen doet ertoe! Webinars met paneldiscussies die u niet mag missen.

Nieuws

Het onderwijs staat voor een aantal complexe uitdagingen. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit vraagt om wendbaarheid en creatieve oplossingen om toekomstbestendig te blijven. Besturen doet ertoe: webinars over o.a. mobiliteit in het onderwijs, het lerarentekort, burgerschapsvorming en imago van het vak.

Afbeelding van drie poppetjes met de titel Besturen doet ertoe

#Samenwerken, van elkaar leren en co-creëren

Bestuurders hoeven niet steeds het wiel zelf uit te vinden. VfPf ondersteunt hierin graag en gelooft juist in samenwerken, van elkaar leren en co-creëren.

Daarom zijn we in 2021 gestart met het organiseren van inspirerende webinars waarin bestuurders met elkaar en met anderen van gedachten kunnen wisselen en ideeën kunnen delen. Steeds weer met een wisselend panel, bestaande uit mensen van binnen- en buiten het onderwijs. Aan de hand van stellingen gaan zij met elkaar het gesprek aan over actuele, toekomstige ontwikkelingen en strategische vraagstukken in de onderwijssector. 

#Uitzenddata Besturen doet ertoe 2023

Het webinar van Besturen doet ertoe over het thema mobiliteit in het onderwijs, valt samen met de VfPf focusweek op mobiliteit. U leest hier  meer over deze week.

Uitzenddata webinar:
Maandag 17 april om 8.00 uur > klik hier  om u direct aan te melden
Dinsdag 18 april om 16.30 uur > klik hier  om u direct aan te melden

Werken in het onderwijs vraagt om flexibiliteit. De onderwijssector is voortdurend in beweging. Om de kwaliteit van het onderwijs te behouden, moet de juiste medewerker op de juiste plek zitten. De laatste tijd is de focus steeds meer komen te liggen op mobiliteit. In een veranderende werkomgeving is het ook logisch dat medewerkers niet altijd in dezelfde functie werkzaam blijven.

Daar gaan we het dit webinar met elkaar over hebben. We bespreken daarbij de volgende drie onderwerpen:

  • Goed werkgeverschap/ goed werknemerschap
  • Onderwijskwaliteit
  • Kansen die mobiliteit biedt

Panelleden:

  • Janet Valentin, HR-directeur bij AxionContinu (voorheen werkzaam als hoofd HR bij Stichting BOOR)
  • Peter Jonkers, Directeur-bestuurder bij Stichting Primo
  • Jan Veenker, Voorzitter college van bestuur, Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant

Aanmelden? Klik hier.

#Terugkijken en downloaden whitepapers

Wilt u alle webinars nog eens rustig en in uw eigen tijd terugkijken of meer lezen over het onderwerp? Dat kan! Hieronder vindt u per thema een link naar het webinar en kunt u makkelijk het bijbehorende whitepaper downloaden.

#2022

#2021

#Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een keer sparren?

Onze regioteams  staan voor u klaar! 

Print deze pagina