Terug naar Actueel

#Vitaal leiderschap | inspiratie duurzame inzetbaarheid

Artikel

Onze samenleving heeft grote behoefte aan vitale leiders, vooral ook in het onderwijs. Wat maakt nu zo'n vitale schoolleider of bestuurder? Bij VfPf laten wij ons inspireren door de podcast van Vitalogisch, door Hanneke van Engelen. Hierin vertelt zij wat het betekent vitaal leiderschap en hoe je je richting zo'n rol kunt ontwikkelen.

Deel deze pagina:

twee poppetjes op een berg die een vlag vasthouden

#Even luisteren: Vitaal leiderschap

Vitale leiders zijn mensen die in staat zijn om scholen met een ziel te (bege)leiden en die het hoogste belang dienen van hun collega’s, onze maatschappij en onze planeet. Zelfbewuste, compassievolle en energieke vrouwen en mannen die een context weten te creëren waarin collega’s worden gehoord, gezien en gewaardeerd voor de talenten en kwaliteiten die zij brengen. Een veilige omgeving waarin hun authenticiteit en individuele behoeften worden gerespecteerd, zodat zij zich verbonden voelen met zichzelf en met elkaar, en aan gemeenschappelijke doelen kunnen samenwerken. Een vitaal leider weet mensen (zichzelf en anderen) zodanig te beïnvloeden dat ze maximaal gemotiveerd zijn, hun eigen richting kiezen en daarmee optimaal presteren. 

Laat u inspireren door Hanneke van Engelen en luister naar deze podcast van Vitalogisch & Vitaal met Hanneke.

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/episode/1SvZx08XADl07rtFkDYVpr?utm_source=generator" width="100%" height="232" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture"></iframe>

#Duurzame inzetbaarheid van A tot Z

Dit artikel is onderdeel van 'Duurzame inzetbaarheid van A tot Z'. Tijdens de (digitale) week van de duurzame inzetbaarheid (22 – 26 nov) vertellen wij alles over dit thema, van A tot Z, en nemen wij deelnemers mee op reis naar een leven lang vitaal en met plezier werken in het primair onderwijs. Door middel van interactieve workshops, interessante sprekers en korte kennissessies hopen wij u te informeren en inspireren om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie. Wat zorgt er nu echt voor dat leerkrachten fit, vitaal, gemotiveerd én met plezier voor de klas staan? En hoe richt u uw schoolorganisatie hierop in? Onze adviseurs vertellen het u graag.

Print deze pagina